Поділитись:

Родичі заручників луцького терориста розповіли про пережите

Середа, 22 липня 2020, 21:20

Звільнені пасажири автобуса «Краснилівка-Берестечко» уникають розмов з пресою і весь  час проводять з рідними.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Після звільнення з автобуса пасажири розмов із журналістами уникають і увесь свій час проводять з рідними. Пан Василь кілька разів відмовлявся говорити на камеру, але зрештою погодився. Серед пасажирів автобуса була донька і зять.

Чоловік розповідає, що саме говорив із донькою телефон, аж раптом почалися постріли, чув навіть вибух. 

Василь зізнається, що неможливо описати хвилювання , як і реакцію онучки, від якої намагалися приховати те, що відбувається. Але дівчинка надвечір все ж дізналася, що в автобусі її мама і тато. 

"Онучка в будинку плакала, тому що все це почула, знала. І вона, прямо кажучи, не плакала, а верещала, і взяла копілочку, і каже: "От в мене є гроші, підемо викупляти маму, тата", - каже Василь, батько двох заручників луцького терориста.

Василь розповідає, що тепер його донька має страх перед автобусами. І каже, що більше до маршрутки із переповненим салоном не сяде.

"Жінка сказала вперед, хоч під танки, без нього не повертайся", - каже інший чоловік, син якого був у заручниках.

Один із заручників "Максима Плохого" розповідає, що це мала бути звичайна поїздка. Останнім у салон автобуса зайшов високий чоловік, який у руках мав рюкзак та сумку. Ним і виявився терорист. 

"У такій накидці, рибацькій шапці. Ніхто не звернув уваги. Думали, що то рибалка якийсь, бо вони там часто їздять на рибу", - пригадує звільнений заручник

 

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео. Відомо також, що він викинув одну гранату – її вдалося знешкодити вибухотехнікам. 

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.  СБУ розпочала кримінальне провадження щодо захоплення заручників у Луцьку за статтею терористичний акт.

Як відомо, готувався до операції заздалегідь. У Харкові затримали його спільника. Арсен Аваков зазначив, що це неврівноважена людина. Чоловік сформував власне уявлення справедливості, вигадав помсту світові.

Спочатку терорист звільнив трьох заручниківПісля діалогу з правоохоронцями чоловік вийшов з автобуса і здався

До слова, Зеленський розповів, як домовлявся із терористом про звільнення заручників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів