Поділитись:

"Хороший хлопець Зеленський" і пропозиція забрати Львів: російські пранкери розіграли Дуду

Субота, 18 липня 2020, 03:23

Російським пранкерам Вовану та Лексусу вдалося додзвонитися до президента Польщі Анджея Дуди лише з третьої спроби. До цього вони представлялися президентом України Володимиром Зеленським і президентом Франції Емманюелем Макроном.

Про це пише Бабель з посиланням на Rzeczpospolita.

Двічі працівники канцелярії президента Дуди виявляли обман, перевіривши інформацію у своїх українських і французьких колег. Ті не підтвердили запити на розмови своїх лідерів.

Однак представництво ООН в Польщі припустилося помилку. Один із пранкерів представився помічником генсека ООН Антоніу Гутерреша та попросив про коротку розмову із Дудою, щоб привітати його з перемогою на виборах. Співробітниця представництва не перевірила, що такого радника взагалі не існує.

«Ми зв’язалися з канцелярією президента близько 16:00 і, як не дивно, вже о 19:00 ми організували розмову у Варшаві. Ми залишили свій номер як помічника генерального секретаря ООН, вони дзвонили нам двічі, ми обговорювали деталі. Приблизно за дві години до розмови ми отримали номер до кабінету президента», – розповів пранкер Вован.

У цей момент очільниця представництва ООН у Польщі та її заступники були у відпустці – тому канцелярії президента не вдалося оперативно перевірити запит на розмову з Дудою.

Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) зателефонували президенту Польщі Анджею Дуді від імені генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Під час розмови говорили про Україну та Зеленського, а також згадали коронавірус і дискусію з Путіним.

Запис розмови пранкери опублікували на своєму YouTube-каналі. Згодом Дуда підтвердив автентичність розмови у Twitter.

Розмова загалом тривала 11 хвилин. Пранкери скористалися тим, що 13 липня Дуду переобрали на посаду президента, і на початку розмови привітали його з перемогою.

Дуда пояснив свої слова про ЛГБТ, запевнивши, що поважає всіх людей. Також він згадав про Дональда Туска, який, за словами Дуди, «його не любить».

У розмові польський президент наголосив, що у країні ситуація з епідемією коронавірусу під контролем, і вона не така складна, як в Україні.

На питання пранкера, звідки зараз може поширюватися вірус, Дуда припустив, що це можуть бути українці: «Тому що в нас багато людей з України».

Дуда також розповів, що в нього була дискусія з президентом Росії щодо внеску до Другої світової війни. Під час обговорення пранкери запропонували Дуді «забрати назад українські території […] Львів і багато інших».

Дуда, почувши запитання, одразу перепитав: «Що, вибачте?... Ні, це ж Україна! Ні, ні, ні. У Польщі навіть розмов таких немає. Тепер це частина України, і на цьому все. Ні, ні, ні, подібних політичних дискусій в Польщі немає. Ми взагалі про це не говоримо», – наголосив Дуда.

Після цього пранкери спитали його про президента України Володимира Зеленського: «А Зеленський – хороший хлопець?» На що Дуда відповів: «Ну так, на мій погляд, так».

Пізніше Дуда підтвердив факт розмови, пожартувавши, що Гутерреш не вимовляє так добре слово zubrówka.

«Під час розмови я зрозумів, що щось не так — генсек не вимовляє слово zubrówka так добре, хоч голос і був дуже схожий», – написав Дуда.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що в країні сприймають розмову російських пранкерів із президентом Анджеєм Дудою як «акт дезінформації» з боку Росії і спробу розсварити Польщу та Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10 лютого 2024
27 січня 2024
26 січня 2024
25 січня 2024
19:01
02 січня 2024