Поділитись:

Президент Польщі хоче заборонити ЛГБТ-парам усиновляти дітей

Вівторок, 07 липня 2020, 00:42
Президент Польщі хоче заборонити ЛГБТ-парам усиновляти дітей

Анджей Дуда підписав законопроєкт, згідно якому одностатевим парам забороняється всиновлення дітей.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на офіційний сайт Президента Польщі.

Пояснюючи законопроєкт, Дуда заявив, що відсоток людей у польському суспільстві, які виступають проти усиновлення дітей одностатевими парами, завжди був вище 70%, а в деяких опитуваннях навіть понад 80%.

"Я дуже радий, що я все ще реалізую те, що планував від початку свого президентства, і що було моєю метою ще до того, як я став президентом Республіки Польща — підтримувати польську родину, захищати польських дітей, діяти так, щоб польське суспільство могло зробити все можливе для розвитку", — заявив він.

Анджей Дуда переміг у першому турі президентських виборів 28 червня, набравши 43,5% голосів. Його конкурент Рафал Тшасковський був другим з 30,5%. Другий тур виборів президента Польщі відбудеться 12 липня.

Що відомо

  • Президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові заявив, що просування "ідеології" ЛГБТ є необільшовизмом.
  • Виступаючи перед прихильниками Дуда сказав, що "батьки несуть відповідальність за статеве виховання своїх дітей", і "ніякі установи не можуть втручатися в те, як батьки виховують своїх дітей".
  • Згодом у Twitter він написав, що його слова "вирвали з контексту" і він нібито виступає за рівність.
  • Тим часом протягом трьох років Україна не внесла рекомендовані Європою поправки до законодавства задля захисту прав ЛГБТ-спільноти і ромів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів