Поділитись:

Як у Луцьку голосували за президента Польщі

Вівторок, 30 червня 2020, 19:00

Відбувся I тур виборів президента Польщі. У приміщенні Генерального консульства РП у Луцьку засідала Окружна виборча комісія № 143. Виборців приймали з 7.00 до 21.00.

У Луцьку проголосували 53 особи, з них 8 – кореспонденційним шляхом, - повідомляє "Волинський монітор".

Найбільше голосів отримав теперішній президент Польщі Анджей Дуда – за нього проголосував 31 виборець. Друге місце з 13 голосами посів Рафал Тшасковський – міський голова Варшави, представник «Громадянської коаліції». 5 голосів одержав Шимон Головня – польський журналіст, публіцист, котрий не належить до жодної політичної партії. Кандидат від правої партії «Конфедерація» Кшиштоф Босак здобув 3 голоси. Інші кандидати не отримали жодного голосу.

Вибори пройшли в атмосфері свята демократії. Поляки, котрі проживають у Луцькому консульському окрузі, мали нагоду зустрітися. В умовах пандемії комісія дотримувалася рекомендацій ВООЗ та місцевих органів влади, а також вказівок міністра охорони здоров’я, здійснювала нагляд за гігієною та безпекою громадян. Виборчу дільницю охороняла Національна гвардія України.

12 липня відбудеться повторне голосування. Поляки обиратимуть між Рафалом Тшасковським і Анджеєм Дудою. На думку експертів, різниця в голосах може бути невисокою, а жоден із кандидатів поки не може бути впевненим у перемозі. Для обох кожен голос буде надзвичайно важливим. Передбачається цікаве змагання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів