Поділитись:

У Маневицькому районі на березі Стиру знайшли саморобну електровудку (фото)

П'ятниця, 17 липня 2020, 11:28
У Маневицькому районі на березі Стиру знайшли саморобну електровудку (фото)

15 липня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рейд з дільничим офіцером поліції та мисливознавцем ДП «Маневицьке» ЛГ на водойми Маневицького району.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

В ході рибоохоронної роботи на старому руслі річки Стир поблизу села Нові Підцаревичі Маневицького району на березі річки знайшли саморобну електровудку. Поблизу водойми знаходилася група громадян, які повідомили, що відпочивають та вперше бачать цей засіб лову. Рейдова група вилучила заборонений пристрій і склала акт виявлення безгосподарського майна.

«Залежно від потужності, електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка залишається живою, у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму водна ділянка стає нежиттєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років», – повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

В Управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів