Поділитись:

У лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанів

Субота, 04 липня 2020, 22:07
У лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанів

У ДП "Горохівське ЛМГ" облаштували два вольєри, де вирощують фазанів та диких свиней. Місцеві лісівники вирішили не просто збагачувати місцеву фауну цими птахами, а стали займатися їх вирощенням. І вже мають чудовий результат, йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Мисливське господарство у ДП «Горохівське ЛМГ» ведеться на площі 66 тис. га. Лісівники активно вкладають у розвиток мисливства – як матеріальні, так і людські ресурси. І переконані: мисливство необхідно зробити не просто самоокупним, а прибутковим. Якість роботи, систематичність та ініціативність уже дають гарні результати. 

У фазанарії вже вирощують перше потомство. Птахів планують не лише випускати на волю, а й в майбутньому продавати. Що може стати суттєвою статтею доходів, адже птахи почуваються досить комфортно.

"Коли птахи підростуть, ми випустимо ї у вольєр. Адже для їхнього комфортного проживання створено всі умови. Необхідна кількість води, збалансоване харчування та напіввільні умови сприятимуть повноцінному росту перших фазанів, які не привезені, а народилися і виросли вже на Волині", – розповідає головний мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець.

Окрім фазанят, горохівські лісівники традиційно вирощують також диких свиней – коли тваринки підростають, їх випускають для проживання у вільне середовище.

"Однозначно: це велика праця та суттєві затрати. А ще – постійні клопоти. Але кожна справа, якщо ти її любиш, приносить задоволення. Особливо, якщо результат – помітний та відмінний", – додають в пресслужбі ВОУЛМГ.

У лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанівУ лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанівУ лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанівУ лісництві на Волині вирощують перше потомство фазанів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 квітня 2024
29 вересня 2023
18 вересня 2023
14 липня 2023
12 квітня 2023
18 січня 2023
03 січня 2023
26 грудня 2022
25 грудня 2022
16 грудня 2022
16:00