Поділитись:

Волинські лісівники випустили на волю майже 200 фазанів (фото, відео)

Субота, 30 травня 2020, 10:31

Понад пів тисячі фазанів цього року випустять на волю у Звірівському мисливському господарстві на Волині.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

28 травня з вольєра у вільне середовище лісівники випустили 185 особин. Дещо раніше цієї весни працівники підприємства оселили поблизу місцевих лісів 200 птахів. Ще стільки ж планують відпустити з вольєра найближчим часом.

Досвід лісівників Волині у цьому напрямку не новий. Над заселенням фазанів на Волині державні лісомисливські та лісогосподарські підприємства працюють уже кілька років поспіль. Найактивніше – протягом останніх трьох. Птах комфортно приживається у наших умовах, тож практика продовжиться і надалі. Таким чином лісівники планують урізноманітнити місцеву фауну. Попереду ще багато років праці, перш ніж цей птах стане у нас мисливським.

Директор ДП «ЛМГ «Звірівське» Сергій Тишковець

«Щоб мисливство на Волині було дійсно європейського рівня – а саме такі завдання ставить начальник управління Олександр Кватирко, маємо розвиватися комплексно. Перш за все, дбати про збільшення та урізноманітнення популяції звіра та птахів, – розповідає директор ДП «ЛМГ «Звірівське» Сергій Тишковець. – Зважаючи на те, що на стадії відкриття маємо сучасний мисливсько-рекреаційний комплекс, у який плануємо залучити в тому числі європейського мисливця, всі умови в нас мають бути відповідні».

Незважаючи на те, що птахи вимагають до себе значної уваги, лісівники справу обіцяють не лишати. Навпаки кажуть: скоро активно вирощуватимуть нове покоління, яке вже повністю адаптоване до нашого середовища. Адже фазани активно гніздяться – як у вольєрі, так і на волі. У кожній кладці – від 7 до 14 яєць. Приплід фазанів «із волинським корінням» уже цієї весни обіцяє бути суттєвим.

Єдине, на що звертають увагу волинські лісівники, – умови збереження пернатих. Адже фазанам, які полюбляють гніздитися у траві та на прибережних територіях, надзвичайно велику шкоду наносять необдумані підпали сухої трави навесні. Так масово птахів не винищує навіть браконьєрство та хижі тварини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів