Поділитись:

В Устилузькому лісництві вирощують фазанів (фото, відео)

Субота, 25 квітня 2020, 15:01

В Устилузькому лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» взялися за розведення фазанів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Фазан королівський, лимонний, алмазний, золотий – всі названі види птахів можна побачити в Устилузькому лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ». Місцеві лісівники віднедавна взялися за розведення цих птахів.

Практика для волинських лісогосподарських підприємств не нова. Фазанів уже давно вирощують у вольєрах і неодноразово випускали на волю у Ківерцівському, Горохівському, Маневицькому районах.

«Птахи у нас почуваються досить комфортно. Підтвердженням є те, що вже розпочали кладку яєць. Загалом умови Волині для цього виду цілком прийнятні. Про це свідчить досвід колег, які спостерігають за фазанами, випущеними на волю у минулі весни та восени. Бояться птахи лише багатосніжних зим, тому що тоді не можуть знайти собі харчі. А зважаючи на те, які зараз волинські зими,  така проблема їм точно не загрожує. Хіба ще залишаються в зоні ризику через людський фактор – браконьєрство та випалювання трави, де фазани гніздяться», – розповіла головний лісничий ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Наталія Козій.

І хоча біля птахів треба добре напрацюватися, така робота в радість, зазначає лісничий Устилузького лісництва Микола Єдинак. Тому що ніщо не приносить більшого задоволення, ніж спілкування з природою, в тому числі з птахами та тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50
08 березня 2024
07 березня 2024
14:26
29 лютого 2024
27 лютого 2024