Поділитись:

Рубками лісів займаються озброєні злочинні групи: Волинь – приклад

Середа, 27 травня 2020, 18:31

Ситуація на Волині – яскравий приклад того, чому необхідно терміново ухвалити законодавчі зміни для ефективної боротьби з незаконними рубками.

Про це у фейсбуці написав голова Держлісагентства Андрій Заблоцький, коментуючи ситуацію із самовільними порубками на Волині.

Зі слів Андрія Заблоцького, у незаконних рубках у лісах задіяні організовані злочинні групи, які добре оснащені зброєю та технікою.

"На Волині йде запекла боротьба з дубокрадами. Протягом останніх декількох місяців волинські лісівники спільно з правоохоронцями активно проводили патрулювання лісів, щоб протидіяти незаконним рубкам. Тільки уявіть, щоб уникнути відповідальності, нещодавно один злодій, коли його затримували «на гарячому» наші лісівники, підпалив авто з краденими дубами. Провівши розслідування, стало зрозуміло, що діють організовані злочинні групи. Вони добре оснащені зброєю та технікою", – йдеться в дописі.

Нагадаємо: учора, 26 травня, за допомогою правоохоронців було проведено 24 санкціоновані обшуки у 12 жителів Цумані Ківерцівського району. Вилучені мобільні телефони, холодна та вогнепальна зброя, набої, маски, радіостанції, транспортний засіб та інші речі. Всі дії були у межах кримінальних проваджень.

Також провели обшуки на місцевих приватних пилорамах. Виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження та без бирок. Відповідно, ця деревина не внесена до системи електронного обліку. І паралельно на автодорозі у селі Дерно співробітники поліції затримали мікроавтобус Mercedes, водій якого перевозив зрізаний дуб без жодних документів.

"Ця ситуація – яскравий приклад того, чому необхідно терміново ухвалити законодавчі зміни для ефективної боротьби з незаконними рубками. Потрібно ввести сувору відповідальність за збут, закупівлю, перевезення, зберігання та використання незаконно заготовленої деревини. А запровадження сертифікату про походження лісоматеріалів та виробів з деревини дасть простежуваність і унеможливить виготовлення виробів з незаконної деревини. Відповідні законодавчі зміни вже напрацьовані та передані до парламенту", – зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів