Поділитись:

У Ківерцівському районі – масштабна спецоперація: повідомили деталі (фото)

Вівторок, 26 травня 2020, 13:01

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у 12-ти жителів Ківерцівського району.

Про це повідомляє пресслужба ГУ НП у Волинській області. 

Обшуки провели в межах кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом) та ст. 246  (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. 

Ідеться про осіб, ймовірно, причетних до незаконної вирубки та перевезення лісу, а також підпалу автомобіля на території лісогосподарства. Один з підозрюваних був затриманий у селі Дерно, хоча мав бути у Цумані, оскільки перебуває під зобов’язанням не покидати місце проживання. Нині його доставили в ГУНП у Волинській області для проведення слідчих дій та вирішення питання про можливу зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Під час обшуків вилучили мобільні телефони, холодну та вогнепальну зброю, набої, маски, радіостанції, транспортний засіб та інші речі.

Крім того, в межах кримінальних проваджень правоохоронці провели низку обшуків на місцевих приватних пилорамах, аби встановити, чи законно вони функціонують. Тут виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження та без чіпів електронного обліку. Наразі встановлюється кількість вилученого та сума збитків.

Також у межах проведення слідчих дій, на автодорозі у селі Дерно співробітники поліції затримали мікроавтобус Mercedes, водій якого перевозив лісодеревину породи дуб без документів. Перевіряється інформація про причетність громадянина до незаконної вирубки та перевезення лісу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів