Поділитись:

Із затриманих поліцією вантажівок з лісом на Волині зняли арешт – все було законно

П'ятниця, 15 травня 2020, 12:05
Із затриманих поліцією вантажівок з лісом на Волині зняли арешт – все було законно

На сайті ГУ НП у Волинській області 13 травня з’явилася публікація про затримання трьох вантажівок із деревиною нібито сумнівного походження.

У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства запевнили, що в результаті перевірок жодних порушень не виявлено. 

У деяких випадках судом було винесено відмову про арешт, в інших – знято арешт на лісопродукцію та автомобілі.

"Нам не відомо, з якою метою проводилися безпідставні арешти, блокувалася робота лісогосподарських підприємств, на штрафмайданчиках затримувалися автомобілі з лісопродукцією, в результаті чого лісогосподарськими підприємствами було понесено збитки", – зазначили в пресслужбі. 

Поінфоромували щодо кожного окремого факту:

12 травня працівниками Камінь-Каширської поліції був затриманий автомобіль ЗІЛ, завантажений лісоматеріалами круглими. Власником майна є ДП «СЛАП «Любешівагроліс». Наступного ж дня працівниками поліції було проведено перевірку – жодних порушень  у результаті не виявлено. Автомобіль та деревину вже повернуто лісогосподарському підприємству.

Щодо аналогічної ситуації у Ковелі. Транспортний засіб, завантажений деревиною дуба, був арештований з підозрою на невідповідність документів. Учора, 14 травня) Ковельським міськрайонним судом було винесено ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на вищевказану деревину та відповідно транспортний засіб (судова справа №159/1265/20).

Вантажний автомобіль ЗІЛ із причепом, водій якого перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 79 штук, був затриманий у м. Камені-Каширському та доставлений на арештмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Деревина та автомобіль належить ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Сьогодні, 15 травня, відбудеться судове слухання у цій справі, про результати якого ми повідомимо.

Також інформують, що подібні ситуації раніше вже були у Горохівському районі. Зокрема, 10 квітня 2020 року працівниками поліції Горохівського ВП ГУ НП у Волинській області було зупинено автомобіль із деревиною породи сосна та затримано на штрафмайданчику до з’ясування обставин. Мотивація – перевезення відбувалося без відповідних на це дозвільних документів. Проте 7 травня 2020 року Волинський апеляційний суд своїм рішенням постановив повернути автомобіль та вантаж у зв’язку з відсутністю будь-яких порушень (судова справа №155/469/20).

17 березня в м. Любомль працівниками поліції Любомльського ВП ГУ НП у Волинській області було затримано автомобіль, навантажений деревиною. Перевозилися лісоматеріали круглі породи сосна, заготовлені в результаті рубки ДП «Шацьке УДЛГ». Причина зупинки та арешту – підозра на сумнівне походження деревини. 14 квітня Любомльським районним судом з-під арешту було звільнено автомобіль. А 28 квітня суд зняв арешт із лісопродукції (судова справа №163/822/20).

30 березня був затриманий автомобіль на території Замлинського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». Підстава – підозри районного відділу поліції щодо невідповідності у документах. Автомобіль було арештовано. До справи були залучені незалежні експерти, працівники  СБУ, проведено перевірку. За рішенням Апеляційного суду у Волинській області знято арешт і з автомобіля, і з лісопродукції (судова справа №163/975/20).

"Волинське ОУЛМГ та державні лісогосподарські підприємства особливо зацікавлені у виявлення будь-яких порушень та злочинів, пов’язаних із заготівлею та перевезенням деревини. Крім того, відкриті до співпраці з правоохоронним органами та громадськістю. Готові надати запитувану інформацію оперативно та у відповідні терміни", – заявили в ВОУЛМГ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів