Поділитись:

Чи каратимуть працівників за запізнення на роботу під час карантину

П'ятниця, 15 травня 2020, 08:10

фото ілюстративне 

Про те, чи чекатиме покарання на працівника, який невчасно прийшов на роботу під час карантину, розповіла головний спеціаліст-юрисконсульт управління Держпраці у Волинській області Оксана Пантік.

Роз'яснення опублікували на сторінці управління у фейсбуці.  

Із її слів, відповідно до статті 139 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) працівники зобов’язані додержуватися трудової дисципліни, яка на підприємствах, в організаціях, установах встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку. Зокрема, працівник зобов’язаний додержуватися встановленого режиму роботи підприємства, тобто, вчасно приходити на роботу.

Однак статтею 141 КЗпП передбачено, що власник або уповноважений ним орган повинен правильно організувати працю працівників, створювати умови для зростання продуктивності праці, забезпечувати трудову і виробничу дисципліну, неухильно додержувати законодавства про працю і правил охорони праці, уважно ставитися до потреб і запитів працівників, поліпшувати умови їх праці та побуту.

Частиною першою статті 147 КЗпП встановлено, що за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано заходи дисциплінарного стягнення: догана або звільнення.

За загальним розумінням, стягнення на працівника за порушення трудової дисципліни може бути накладено тільки за наявності вини працівника та відсутність поважних причин.

Отже, якщо ж порушення трудової дисципліни є наслідком поважних причин у вигляді заходів, пов'язаних із запровадженням карантину, роботодавець не має підстав для застосування до працівника заходів дисциплінарного впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів