Поділитись:

Де волинським підприємцям взяти гроші на зарплати працівникам під час карантину (відео)

Середа, 06 травня 2020, 15:20
Де волинським підприємцям взяти гроші на зарплати працівникам під час карантину (відео)

Кожен підприємець Волині, який був змушений відправити працівників у відпустку за власний рахунок, може отримати реальну компенсацію в розмірі мінімальної заробітної плати для кожного працівника.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер.

Зокрема, він розповів, що Волинський обласний центр зайнятості отримав для цього від держави 100 мільйонів гривень. А також поділився інформацією, як отримати таку допомогу. 

"Ви готуєте пакет документів, надсилаєте в центр зайнятості, впродовж трьох днів центр зайнятості розглядає ці документи і, з великою ймовірністю, виплатить вашим працівникам мінімальну заробітну плату. Кожен підприємець має знати, що він може взяти гроші з державного бюджету для своїх працівників, тим самим допомогти працівникам і втримати їх в себе на фірмі. Про це мало хто знає, тому про це треба кричати на кожному кроці", – пояснив Тарас Шкітер. 

На сайті Волинської обласної державної адміністрації йдеться про те, що  допомога держави повинна якнайшвидше потрапити до представників малого та середнього бізнесу, .

«Держава не кинула підприємців напризволяще. І це головне. Наше з вами завдання пропрацювати процедуру оформлення усіх необхідних документів у найкоротші терміни», – заявив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 

Відтак, право на отримання допомоги по частковому безробіттю мають роботодавці з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, які:

– зупинили або скоротили діяльність через карантин;

– сплачували єдиний внесок упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

Де волинським підприємцям взяти гроші на зарплати працівникам під час карантину (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024