Поділитись:

Продовження карантину призведе до скорочень у бізнесі: де найбільше

П'ятниця, 08 травня 2020, 15:11

У випадку продовження карантину до кінця літа, в деяких сферах діяльності очікується подальше суттєве (більше 30 %) скорочення персоналу. Зокрема, це стосується сфери будівництва, індустрії гостинності, креативних та освітніх індустрій. 

Про це свідчать дані дослідницького підрозділу Advanter Group, – повідомляє Економічна правда.

Також 46 % опитуваних, хто має ресторанний бізнес розглянуть повне закриття закладів у разі продовження карантину на цей термін.

Найменше постраждають компанії, що надають професійні послуги (маркетинг, консалтінг, дизайн), продовження карантину не позначиться на 36 % опитуваних підприємств у цій сфері.

Також, порівняно з березнем 2020, суттєво збільшилася кількість співробітників, які скорочені бізнесом (15 %) або відправлені в неоплачувану відпустку (20 %). Останнє, разом із переведенням працівників на неповний робочий день, свідчить про високий рівень прихованого безробіття в країні, яке, за оцінкою Advanter, вже може сягати показника 1,8 – 2 млн. осіб. 

Довідково:

Advanter Group опитали 470 підприємств (перша хвиля – 458), серед яких мікро-, малі, середні та великі підприємства. Дослідження проведено 22.04 – 30.04.2020 за підтримки CEO Club, СУП, бізнес-спільноти Board, ТПП України, бізнес-школи МІМ Київ, Prizma Club, CFO Club Ukraine, ВРК та десятків інших об’єднань підприємців по всіх областях України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів