Поділитись:

Погуляйко: Гарна погода і втома від карантину – не привід його послаблювати

Середа, 29 квітня 2020, 06:58
Погуляйко: Гарна погода і втома від карантину – не привід його послаблювати

Україна ще не досягла піку захворювання і те, що на вулиці гарна погода, а люди вже втомилися – не привід послаблювати карантинні заходи. 

Про це за підсумками щотижневої відеоселекторної наради прем’єр-міністра України з керівниками обласних державних адміністрацій зазначив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, інформує преслужба обласної адміністрації у фейсбук.

"На Волині хоч ситуація і не критична, проте кількість хворих на COVID-19 – зростає. Тому найближчі вихідні я знову прошу провести вдома, в колі сім’ї. Карантин вже завершується, ще трохи терпіння і почнемо поетапно повертатися до звичного життя", – додав Погуляйко.

З його слів, керівник уряду Денис Шмигаль теж вважає, що послаблювати карантинні заходи в Україні – зарано, оскільки епідемія коронавірусу дійшла до нашої держави на 14-27 днів пізніше, ніж у сусідні країни, де вже зафіксоване плато, коли кількість захворілих і одужавших приблизно однакова впродовж 5-10 днів.

«У нас поки на 400-500 хворих лише 98 тих, хто одужав. Нам ще далеко до плато, тому ми теж не можемо зараз поламати все те, заради чого всі так довго терпіли економічні збитки, сиділи вдома. Зараз не дотягнути одного тижня – не дуже розумно з нашої сторони. В наступну середу ми приймемо рішення, у якому буде прописаний чіткий план заходів на 11 травня по послабленню карантинних заходів і пробудженню окремих секторів економіки», – зазначив прем’єр-міністр.

За його словами Погуляйка, за розрахунками Національної академії наук України, пік захворювання в Україні має припасти на 3-8 травня, тому поки немає підстав ігнорувати карантинні вимоги.

«Протриматися ще лишилося не так багато – карантин скоро закінчиться», – наголосив високопосадовець.

Цього тижня уряд готовий пом’якшити карантинні обмеження та прийняти постанову про відкриття агропромислових ринків по усій країні, однак працювати вони зможуть лише у разі дотримання суворих санітарних вимог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів