Поділитись:

Заборони на виїзд українців за кордон нема, – Держприкордонслужба

Вівторок, 28 квітня 2020, 16:22
Заборони на виїзд українців за кордон нема, – Держприкордонслужба

Немає ніяких заборон на виїзд українців за межі країни.

Це підтвердив речник ДПСУ Андрій Демченко, – пише BBC.

"Немає жодного розпорядження чи рішення уряду про обмеження виїзду українців за межі України. Окрім норм, коли є рішення суду чи іншого правоохоронного органу", – запевнив він.

Речник каже, що громадяни можуть спокійно виїздити через відкриті 19 пунктів пропуску на сухопутному кордоні. Але порадив враховувати обмеження з боку інших країн. До прикладу, Польща обмежила в'їзд всім іноземцям.

В Україні припинили міжнародне повітряне сполучення, а більшість рейсів – це повернення українців додому та повернення іноземців до своїх країн.

"Громадяни України, які мають посвідку на проживання в інших країнах, і є звернення країн, що вони хочуть бачити у себе таких громадян, можуть оформитись на рейси повернення іноземців додому", – повідомили в ДПСУ.

Прикордонники запевнили, що у разі, коли МЗС і посольства погодять курсування спецрейсу для заробітчан, прикордонна служба оформить таких людей.

Нагадаємо: в українських ЗМІ почали з'являтися новини про те, що україням заборонили виїжджати на роботу за кордон. Водночас глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на тлі пандемії відправляти українців за кордон "нелогічно". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024