Поділитись:

У луцькому "політесі" виготовили "протикоронавірусну" ручку до дверей (фото)

Понеділок, 27 квітня 2020, 15:35
У луцькому «політесі» виготовили «протикоронавірусну» ручку до дверей (фото)

Кафедра матеріалознавства Луцького національного технічного університету виготовила 3D-друком гаджет для відкривання вхідних дверей у головному корпусі зап’ястям, а не долонею.

Про це повідомили на офіційній сторінці "політеху".

Зі слів завідувача кафедри матеріалознавства Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри. Після вдалого експерименту науковці готові за запитом надрукувати такі ручки безплатно для соціальних об’єктів міста.

«Я лише ідейний натхненник, все решта – робота команди. Ідея не наша, я ії побачив у наших колег з Бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент-магістр та за сумісництвом лаборант Рома Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри та спроєктували у SolidWork ЗD модель та виготовили на нашому 3D-принтері. Сьогодні встановили на двері експериментальний зразок, за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трошки покращити для більшої жорсткості. Ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів. До того ж, дуже вчасно було закуплено за кошти університету пластик для 3D-принтера, який ми замовляли раніше. Тому кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста: лікарень, шкіл тощо», – розповідає завідувач.

У луцькому «політесі» виготовили «протикоронавірусну» ручку до дверей (фото)У луцькому «політесі» виготовили «протикоронавірусну» ручку до дверей (фото)У луцькому «політесі» виготовили «протикоронавірусну» ручку до дверей (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15:02
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14