Поділитись:

На карантині: як у Луцьку навчаються студенти Лесиного вишу

Субота, 18 квітня 2020, 08:30
На карантині: як у Луцьку навчаються студенти Лесиного вишу

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки ще до карантинних обмежень використовували елементи дистанційного (електронного) навчання.

Про це ІА "Конкурент" розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.

Зі слів Юрія Громика, у перший же день після оголошення карантину у СНУ імені Лесі Українки заборонили присутність студентів і викладачів у навчальних корпусах, натомість неперервність освітнього процесу забезпечили використанням різних платформ дистанційного навчання та інформаційно-комунікаційних технологій.

"Допомогло те, що в університеті вже не один рік працює Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування, який надає технічну і методичну підтримку викладачам у створенні дистанційних навчальних курсів на платформі Moodle. Частина викладачів для організації дистанційного навчання використовує можливості платформи Office 365 від Microsoft. Це дає підстави стверджувати: елементи дистанційного (електронного) навчання в університеті активно використовували і до карантинних обмежень", – зазначив проректор. 

Зараз же, коли єдиною формою навчання є дистанційна, окрім Moodle і Office 365, викладачі і студенти використовують також і інші можливості навчання онлайн, зокрема відеоконференції в Zoom, ресурси Google тощо.

"Звісно, активно застосовуємо для спілкування зі студентами (не тільки з навчальною метою) електронну пошту, соціальні мережі, мобільний зв’язок", – додав Юрій Громик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів