Поділитись:

Карантинні обмеження – серйозний виклик традиційній освіті, – проректор луцького вишу

П'ятниця, 17 квітня 2020, 16:00

Перехід на дистанційну форму навчання збільшив навантаження на студентів та викладачів вишів, зокрема і Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Про це ІА "Конкурент" розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.

Карантинні обмеження, зі слів Юрія Громика, – це серйозний виклик традиційній системі освіти, зокрема і викладачам, і студентам.

"...серед основних труднощів – перенавантаженість (виявилося, дистанційна освіта фактично не зменшила навантаження, а збільшила його, тому вже очевидно: варто надавати перевагу не письмовим роботам, а відеолекціям, практичним заняттям у режимі онлайн). Навіть за цих обставин якість навчального процесу залишається серйозною вимогою для всіх його учасників", – зазначив проректор. 

У зв'язку з цим у навчальному закладі плаують організувати опитування викладачів та студентів щодо організації, ефективності дистанційного навчання, проблем, які виникають у процесі навчання.

"Можливо, на наступний навчальний рік для невипускних курсів доведеться перенести деякі практики і ті лабораторні заняття, які не можна організувати дистанційно, не в лабораторних умовах", – зауважив Юрій Громик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів