Поділитись:

У СНУ в Луцьку студенти носитимуть маски і мірятимуть температуру

П'ятниця, 17 квітня 2020, 14:25
У СНУ в Луцьку студенти носитимуть маски і мірятимуть температуру

Після відновлення аудиторного навчання у СНУ імені Лесі Українки в Луцьку студенти та викладачі носитимуть захисні маски та вимірюватимуть температуру.

Про це ІА "Конкурент" розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.

Як повідомив проректор СНУ імені Лесі Українки, 16 квітня на онлайн-нараді за участі очільників Міністерства освіти і науки України окреслили особливості вступної кампанії, організації освітнього процесу наступного навчального року.

У зв'язку із запровадженням карантину, ЗНО для випускників школи, а також Єдиний вступний іспит з іноземної мови в магістратуру відбудуться, але, припускає Юрій Громик, терміни буде змінено. Відповідно змінять і терміни вступної кампанії та дату початку навчального року для студентів 2020 року вступу. 

"Плануючи новий навчальний рік, маємо подбати про забезпечення соціальної дистанції учасників освітнього процесу і мінімізувати ризики поширення вірусу. Практично це означає потребу поєднання аудиторної і дистанційної роботи викладачів зі студентами; у процесі складання розкладів занять маємо подбати про те, щоб студенти за можливості протягом дня максимально перебували в тій самій аудиторії; можливо, доведеться збільшити перерви між заняттями, щоб організувати ефективне провітрювання аудиторій, уникати скупчень людей у коридорах", – зазначив проректор.

Для збереження здоров’я всіх учасників навчального процесу доведеться зменшити аудиторне навантаження, а частину годин перевести в дистанційний режим, а також оптимізувати самостійну роботу студентів.

Окрім того, під час конференції очільники Міносвіти чітко висловилися про вимоги щодо масок, вимірювання температури, ізоляторів у гуртожитках.

"Треба буде дбати про вимірювання температури на вході в навчальні корпуси, про наявність у приміщеннях антисептиків, а в усіх учасників навчального процесу – захисних масок. У гуртожитках буде забезпечено окремі приміщення для ізолювання імовірних хворих. Звісно, увага до здоров'я студентів – це не менш важливе завдання, як якість освітнього процесу", – наголосив Юрій Громик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів