Поділитись:

Луцький виш змагається за шанс видати твори Лесі Українки: просять підтримати

Вівторок, 14 квітня 2020, 17:06
Луцький виш змагається за шанс видати твори Лесі Українки: просять підтримати

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки просить волинян підтримати ініціативу університету щодо створення унікального повного зібрання творів Лесі Українки.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю вишу.

З нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки (25 лютого 2021 року) в Лесиному виші планують видати 14-томник творів великої письменниці. Наразі над повним зібранням творів працюють близько 30 найкращих дослідників з усієї України, більшість з яких – науковці нашого університету.

Один із керівників проєкту, доктор філологічних наук Сергій Романов зазначив, що таке видання дуже потрібне і унікальне. 

«За 150 років від народження в нас так і немає повного зібрання творів Лесі Українки. Усі дотеперішні видання були неповними, мали й інші хиби. Приміром, через ідеологічні причини не вповні відображали погляди письменниці на релігію, на національне та мовне питання. Зараз у незалежній країні ми можемо спробувати як належить – упевнено і вільно – прочитати і прокоментувати творчість письменниці», – зазначив він.

Зважаючи на те, що реалізація такого масштабного проєкту передбачає багато витрат, творці зібрання подали заявку на участь у мистецькому конкурсі з розроблення моделі інформаційного продукту графічного характеру на тему: «Виробництво поліграфічної продукції» («Творчість Лесі Українки. Повне академічне зібрання творів Лесі Українки»), який організовує Міністерство культури та інформаційної політики України. В разі перемоги творчий колектив отримає необхідні кошти.

Тому розробники 14-томника та Східноєвропейський університет імені Лесі Українки просять допомоги. Для цього потрібно:

  • зайти на сторінку Мінстерства культури та інформаційної політики України http://mkms.gov.ua/conte…/platforma-vidkritih-konkursiv.html;
  • обрати проєкт із назвою "Розроблення моделі інформаційного продукту графічного характеру на тему: «Виробництво поліграфічної продукції», а саме: «Творчість Лесі Українки. Повне академічне зібрання творів Лесі Українки»"
  • натиснути ПРОГОЛОСУВАТИ під "Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
29 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
05 грудня 2023
07 листопада 2023
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35
30 вересня 2023