Поділитись:

Поліція з’ясовує, як волинянин потрапив у санаторій під час карантину

Четвер, 16 квітня 2020, 16:50
Поліція з’ясовує, як волинянин потрапив у санаторій під час карантину

Санаторій "Червона калина", що на Рівненщині закрився не відразу після оголошення карантину. І мав на це повне право, стверджують в обласній адміністрації. 

Зокрема, заступник голови ОДА Ігор Тимошенко каже, що оскільки санаторій має статус санаторно-лікувального закладу, то прямої заборони на його роботу у рішеннях комісій місцевих ТЕБ і НС, а також інших урядових рішеннях не було, – інформує Радіо трек. 

"Попри це, ми завжди (від початку карантину, – ред.) рекомендували припинити свою діяльність цим закладам і на сьогодні "Червона калина", як й інші подібні заклади, не працює", – зазначив він. 

Нагадаємо: нещодавно стало відомо про те, що у санаторії перебував заражений COVID-19 чоловік з Волині. Минулої суботи він помер. 

Нині ж правоохоронці мають встановити, на яких підставах він перебував у санаторії "Червона калина" аж до початку квітня.

"Зокрема, ведеться адміністративне провадження. Витребувані всі пояснення від цього закладу, зокрема якщо йдеться конкретно про мешканця Нововолинська, то правоохоронці мають встановити, перебував він на лікуванні, оздоровленні чи відпочинку. Якщо йдеться про лікування, то це одна категорія – це зовсім не підпадає під адмінправопорушення. Якщо ж він перебував на якихось інших формах перебування в "Червоній калині" – це суттєво змінюватиме позицію правоохоронних органів у цій ситуації, – повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Своєю чергою у "Червоній калині" зазначили, що чоловіка прийняли на лікування як особу з інвалідністю від нещасного випадку на виробництві (чи професійного захворювання) відповідно до трьохсторонньої угоди, укладеної між ним, ОП санаторієм “Червона калина” та управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області і за кошти цього Фонду. 

"Відповідні договори між санаторно-курортними закладами і робочими органами Фонду укладаються заздалегідь, забезпечуються гарантійним листом санаторію, що останній прийме на лікування саме цього пацієнта, при поселенні пацієнт обов’язково пред’являє санаторно-курортну карту про стан свого здоров’я, видану медичним закладом за місцем його проживання. Оскільки всі вимоги укладеного договору сторонами були дотримані – відпочиваючий був прийнятий на лікування відповідно до укладеного договору. Додають, 1 квітня в задовільному стані, без жодних ознак захворювання був виписаний і відбув із санаторію власним автомобілем", – йдеться у повідомленні. 

Як пояснили у закладі, санаторій одразу закрити не могли, адже було багато відпочивальників, а сам колектив нараховує більш ніж 175 працівників. До того ж заклад не був зазначений в переліку підприємств, що підлягали негайному закриттю. З 1 квітня після від’їзду всіх відпочивальників, надання відпусток персоналу, завершення технічних процедур для підтримання в робочому стані інженерних комунікацій підприємства, організації роботи аварійно-технічних служб санаторію, забезпечення охорони тощо санаторій повністю зупинив свою діяльність на період карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів