Поділитись:

Хворий на коронавірус з Нововолинська відпочивав із друзями у санаторії на Рівненщині

Четвер, 09 квітня 2020, 11:30
Хворий на коронавірус з Нововолинська відпочивав із друзями у санаторії на Рівненщині

У Нововолинській міськраді зібрали засідання, щоб обговорити ситуацію із коронавірусом в місті.

Станом на ранок 9 квітня є один лабораторно підтверджений випадок COVID-19 в 72-річного чоловіка, стан хворого важкий. Також є ще дві підозри, – повідомив БУГ. 

Хворий 1947-го року народження встиг відпочити разом з друзями у санаторії в Рівненській області, полежати у Нововолинській лікарні у терапії, згодом потрапив у реанімацію, контактував з працівниками екстреної допомоги. Тому кількість контактів є великою, їх встановлюють.

Заступник міського голови Андрій Сторонський повідомив, що засідання скликано у зв’язку із ситуацією, до якої готувалися. Але зараз багато розгубленості та галасу.

“Вчора (8-го квітня, – ред) у нас є офіційно підтверджений випадок. Хворий був у терапевтичному відділенні, згодом переведений в реанімаційне. Перебування його в терапевтичному відділенні зумовило багато контактів: це і медики, і бригади “швидкої”. По епідрозслідуванню визначили, що був у Рівненській області в санаторії "Червона калина" на лікуванні. Будуть розбиратися, яким чином працював цей санаторій.

З цим хворим було двоє нововолинців, вони – з підозрою. Сьогодні говорять, що загалом було 8 чоловік. Пожинаємо плоди безвідповідальності. Служби встановили коло осіб, які контактували з хворим. Ці люди будуть під постійним спостереженням”, – зазначив Сторонський.

Головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз звернувся до жителів міста, наголосивши на дотриманні правил карантину. Також зазначив, що про те, яким чином перший нововолинець інфікувався – говорити важко.

“Звернутися хочу з проханням до населення. З проявами хвороби звертатися до лікаря. Люди повинні говорити правильні факти і правдиву інформацію. Не відомо, який перший контакт в захворілого. Зараз уже прослідкувати важко. Державою було введено своєчасно карантинні заходи. Але поки грім не вдарить, чоловік не перехреститься”, – сказав Мороз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024