Поділитись:

Двох священників на Волині хочуть покарати за порушення карантину

П'ятниця, 10 квітня 2020, 17:00
Двох священників на Волині хочуть покарати за порушення карантину

Нововолинський міський суд 6 квітня повернув до Нововолинського ВП Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області для належного оформлення три справи про притягнення до адмінвідповідальності за порушення карантинних заходів. Серед них є протоколи, в яких згадані священники.

Перша справа стосується порушення, яке ніби то мало місце 29 березня 2020 року. В ході розгляду з’ясувалося, що у протоколі не зазначено порушену норму закону. Крім того, до матеріалів справи не долучено жодних доказів, на підтвердження обставин, викладених у фабулі протоколу про адміністративне правопорушення. Також у протоколі не зазначено, як додаток до матеріалів диск з відеофіксацією події.

Йдеться, що у матеріалах справи не додано будь-яких доказів, що характеризують особу порушника, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, тобто відсутні відомості, необхідні для правильного вирішення справи.

Крім того до матеріалів справи не надано доказів того, що громадянин, якого звинувачують в порушенні карантину, є настоятелем храму Св.Мученика Пантелеймона, головою релігійної громади, якій надано користування даним храмом. Також не вказано, що приміщення є храмом, а дана релігійна громада зареєстрована, як релігійна громада. Також не надано жодних доказів, які б підтверджували статус даної релігійної організації.

В матеріалах справи присутня фотороздруківка, з якої вбачається, що з храму виходить прихожанин, на ганку стоїть одна прихожанка, не надано документального підтвердження, що місце потенційного правопорушення є територією храму. На фотокартці не зазначено дати та часу здійснення фотозйомки.

Друга справа містить аналогічні зауваження про оформлення досудової документації. Різниця в тому, що документи мали би доводити, що обвинувачений є настоятелем храму Кирила та Мефодія, благочинним Нововолинського округу. Крім того у протоколі про адміністративне правопорушення містяться виправлення, а це є недопустимим.

Третя справа стосувалася пункту прийому склотари. У постанові суду аналогічно вказується на порушення оформлення протоколів. Тут не зазначено доказів, що обвинувачена є суб`єктом господарювання пункту збору вторинної сировини, що знаходиться біля приміщення ТЦ "Чайка" по пр. Перемоги, 10 у м. Нововолинську. Навпаки у протоколі вказано, що остання не працює та не навчається.

Крім того у протоколі не вірно записано ім’я обвинуваченої.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024