Поділитись:

На Волині кількість безробітних зросла на 20%

П'ятниця, 10 квітня 2020, 12:34
На Волині кількість безробітних зросла на 20%

фото ілюстративне 

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних на Волині зросла на 1 500 осіб, тобто на 20 %. Бізнес нині на паузі, проте є сфери, які навпаки активно розвиваються і працюють в умовах карантину. 

Про це в ефірі 12 каналу розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк. 

“Зазвичай в такі періоди було 7500 безробітних осіб. Станом на 1 квітня ми маємо 9100.  Це збільшення на 20 % . Бізнес сьогодні на паузі. Але не можна говорити, що люди втратили роботу. Закінчиться карантин, бізнес почне відновлюватися. Люди повернуться на свої робочі місця”, – каже Роман Романюк.

Значну частину безробітних, які стали на облік в Центрі зайнятості, становлять заробітчани, які повернулися з-за кордону.

Скоротилася і кількість доступих вакансій. З 4 000 їх залишилося всього 380.  Щодня в центрах зайнятості на Волині працевлаштовують від 20 до 50 людей, адже частина роботодавців продовжує працювати. Відповідно, вони можуть запропонувати роботу.

“Це ті сфери і ті галузі, які здійснюють активну діяльність. Є потреба в продавцях продовольчих товарів та у водіях. Працює також сфера доставки, тому що продукти возять. Ми працевлаштовували на хлібозаводи пекарів, підсобних робітників”, – розповідає Роман Романюк.

Також на Волині є чимало вакансій в сфері сільського господарства, адже весною розпочинається посівна.

“Ми розуміємо, що це сезон, весна. Волинь –  аграрна область. Сільське господарство не буде чекати травня для того, щоб провести посівну роботу”, – пояснює директор обласного Центру зайнятості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів