Поділитись:

Як Луцьк повернувся у древні часи (фоторепортаж)

Четвер, 09 квітня 2020, 08:15

– Будемо сьогодні засідати, як древні греки.

– Ага, але в масках і рукавичках. 

Сесійне засідання Луцької міської ради у середу, 8 квітня, було незвичним. 33 депутати, надягнувши захисні маски та рукавички, прибули на стадіон СНУ, що на вулиці Ярощука, щоб знову позачергою спрямувати гроші на боротьбу з коронавірусом. Ну й земельку за 6,6 мільйона продати, аби бюджет для війни з хворобою наповнити. 

Відповідно до порядку, щоб кошти надати, їх потрібно поділити, а щоб їх поділити – потрібна бюджетна комісія. Саме тому близько 10:30 група депутатів зібралася у коло, щоб послухати Лілію Єлову (очільниця департаменту фінансів та бюджету), поставити питання та запропонувати щось своє. 

Зокрема, Андрій Покровський закликав владу не втрачати лице та якось врегулювати ситуацію з довозом медичних працівників до місць роботи під час карантину. Виявилося, що лікарням спрямували кошти й вони уклали відповідні договори з перевізниками. Проте останні продовжують брати з медиків за «доставку» по 6 гривень з людини. 

«Я пропоную втрутитися в ці договірні стосунки і збільшити обсяг допомоги, щоб медики не платили зі своєї кишені», – зауважив депутат.

Підтримав колегу радник Луцького міського голови Ігор Поліщук:

«Ми передбачили 60 мільйонів субвенції обласному бюджету на обласну лікарню. Є пропозиція, щоб область за ті передбачені кошти возила працівників обласних медичних закладів, а ми будемо довозити медиків місцевих установ. Це дозволить зробити те, що ви пропонуєте». 

Поки члени комісії продовжували обговорення, на весь стадіон залунав командирський голос секретаря ради Григорія Пустовіта. Посадовець у масці, чорних окулярах та захисних рукавичках мав цікавий вигляд. 

Так, на боса мафії він не дотягнув (ззовні), але ось місце "андербоса" в такому "прикиді" Пустовіту гарантоване. Вміння Олександровича диригувати депутатами, "тримати удар" перед навалою опозиції та й заговорювати будь-кого, якщо це потрібно, зробили б його незамінною постаттю в структурі якоїсь уявної сім'ї Гамбіно...

Тим часом Алла Надточій могла б бути дружиною молодого Клінта Іствуда. Її вчорашній "лук" – ніщо інше, як образ "Жінки без імені". Жорстокої, але справедливої "головорізки"...

Якщо пригадати безліч "батлів" Алли Володимирівни з "опонентами" в сесійній залі, розумієш, що з одягом в той день вона не прогадала.

Ну й, звісно, як не згадати про пана Дендіберіна. Не секрет, що чоловік завжди посилено стежить за собою й приходить на сесійні засідання у модних костюмах. Разом із цим усім відомо, що Микола Олександрович справжній футбольний маніяк. Логічно, що на стадіон він прибув на "спортивному" у фірмовій куртці "Вільяреалу". Сподіваюся, що й труси обранець громади одягнув

Щодо самого сесійного засідання, то воно було досить коротким. Депутатів розсадили на стільцях посеред штучного футбольного поля на відстані два метри одне від одного. Для проведення голосувань створили лічильну комісію, а саме волевиявлення проводили за допомогою рук.

Передусім обранці внесли зміни до регламенту власної роботи. Відтепер під час карантину усі засідання (виконавчого комітету, сесійні, комісій) відбуватимуться в режимі онлайн. Потім вони вчергове поділили бюджет (деталі читайте тут) та дозволили відновити роботу ряду магазинів та майстерень Йдеться про такі об'єкти:

  • магазини побутової хімії;
  • магазини насіння і садівничих матеріалів, агрохімікатів;
  • веломагазини та веломайстерні (у зв'язку з призупиненням громадського транспорту чимало лучан пересідає на велосипеди);
  • магазини та майстерні оптики (товари першої необхідності для окремої категорії лучан);
  • майстерні з виготовлення ключів;
  • майстерні з ремонту взуття. 

Окрім цього, влада дозволила підприємцям не платити за оренду в період дії обмежень та закликала приватних орендодавців вчинити так само. Наостанок депутати продали ПрАТ "Волинь-Авто" землю на вулиці Рівненській, 145 за 6,6 мільйона гривень

Ну а вишенькою на торті став гнівний спіч Поліщука. Радник вирішив "наїхати" на Павла Данильчука, який на сесію не прийшов, але вирішив "поглузувати" з колег (як зазначив Поліщук, – К.):

"Він пише, що ми порушуємо постанову Кабінету Міністрів та натякає, що поліція повинна приїхати і "запакувати" депутатів, виписати штрафи. Павло Петрович не працював у своєму житті жодного дня, а йому вже далеко за 30. Думаю, що це наклало певний відбиток на його ставлення до роботи в міськраді. Але я хочу сказати наступне: закликаючи поліцію когось "пакувати", то ви дивіться, Павло Петровичу, щоб вас не "запакували" за ту бурхливу діяльність, яку ви організували у 2014-му та подальших роках, бігаючи по будівництвах і вимагаючи гроші. Треба бути обережним і думати, що пишеш". 

На цьому й я поставлю крапку. Бережіть себе та не виходьте зайвий раз з дому!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без трусів", або Репортаж із сесії Луцькради (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024
21 грудня 2023
20 грудня 2023
14:47
19 грудня 2023