Поділитись:

Чому з луцьких медиків беруть гроші за проїзд та коли це припиниться

Середа, 08 квітня 2020, 13:39

Депутат Луцької міської ради та співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрій Покровський вважає, що медичні працівники не повинні платити за доїзд до лікарень у часи боротьби з коронавірусом. 

Про це він сказав у середу, 8 квітня, під засідання бюджетної комісії Луцькради, яка відбувалася під відкритим небом. 

Так, обранець громади зазначив, що водії беруть з медпрацівників 6 гривень за довіз до відповідних лікарень. На його думку, влада повинна врегулювати це питання:

«Я знаю, що з міського бюджету були виділені кошти лікарням і вони уклали відповідні договори з перевізниками, проте з людей все одно беруть гроші. Я пропоную втрутитися в ці договірні стосунки і збільшити обсяг допомоги, щоб медики не платили зі своєї кишені». 

Ініціативу Покровського підтримав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, зазначивши, що влада  розробить відповідний механізм:

«Ми передбачили 60 мільйонів субвенції обласному бюджету на обласну лікарню. Є пропозиція, щоб область за ті передбачені кошти возила працівників обласних медичних закладів, а ми будемо довозити медиків місцевих установ. Це дозволить зробити те, що ви пропонуєте». 

Поліщук зазначив, що ініціативу планують реалізувати до завершення поточного тижня.

«Сподіваюся, що керівництво вирішить це питання і медики будуть їздити безкоштовно», – резюмував Покровський. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

 

Надрукувати
мітки:
коментарів