Поділитись:

Депутати Луцька поділили бюджет міста: як і кому

Середа, 08 квітня 2020, 14:30
Депутати Луцька поділили бюджет міста: як і кому

Луцька міська рада ухвалила рішення про внесення змін до бюджету. Воно стосується заходів по боротьбі з коронавірусною інфекцією, розподілом депутатського фонду та інших статтей витрат.

Отож вирішили:

  • зменшити на 120 тисяч гривень видатки по апаратур управління. Натомість збільшити на цю суму видатки для програми розвитку цивільного захисту Луцька для придбання дезрозчину;
  • збільшити видатки на оплату праці з нарахуваннями приватній школі «Скарбниця Мудрості» у сумі 46,5 тис. Грн, але зменшити видатки інклюзивно-ресурсному центру за рахунок субвенції з обласного бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти;
  • у сфері охорони здоров’я зменшать видатки на заходи по запобіганню поширення коронавірусу в сумі 1,041 млн грн по поліклінікам та дитячій міській лікарні. Натомість цю суму перекинуть для Луцької міської клінічної лікарні та Луцького клінічного пологового будинку;
  • вирішили також перекинути 800 тисяч гривень видатків на відшкодування вартості рецептів на безкоштовне отримання лікарських засобів та препаратів пільговими категоріями населення на відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими;
  • у сфері житлово-комунального господарства вирішили зменшити поточні видатки на оплату інших енергоносіїв та інших комунальних послуг в сумі 1,5 млн грн. Ці кошти перекинуть на поточні видатки для комунального підприємства ЛСКАП „Луцькспецкомунтранс” для вивезення, збирання та утилізації побутових відходів.

Також за рахунок субвенції вирішили збільшити видатки загального фонду бюджету управлінню охорони здоров'я в сумі 300 тис. грн на реалізацію Регіональної програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард».

Із резервного фонду бюджету міста:

  • 1 млн гривень піде для Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування, ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» та житлово-комунальних підприємств міста на проведення заходів з дезінфекції та санітарної обробки;
  • ще 900 тисяч гривень скерують департаменту житлово-комунального господарства для проведення дезинфекційних заходів;
  • 91 тисяча гривень піде виконавчому комітету для забезпечення функціонування карантинних контрольно-пропускних пунктів в режимі надзвичайної ситуації, пов’язаної з епідемічним спалахом небезпечних інфекційних хвороб на в’їздах-виїздах з міста Луцька (на закупівлю побутового майна, медичних засобів та харчування працівників під час чергування).

На програму “Безпечне місто” вирішили скерувати 4,3 млн грн.

Окрім цього вирішили збільшити видатки для КП «Луцька міська клінічна лікарня» на надання фінансової матеріальної допомоги медичним працівникам, які залучені до роботи по запобіганню поширенню коронавірусу, в сумі 1 500 000 грн.

Це відбудеться за рахунок зменшення видатків на такі потреби:

- управлінню капітального будівництва на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію парку ім. 900-річчя міста Луцька в сумі 1 200 000 грн;

- департаменту культури на проведення заходів в галузі культури і мистецтва - 300 000 грн.

За рахунок зменшення обсягу резервного фонду на 220 тисяч гривень вирішили збільшити поточні видатки виконкому на заходи по запобіганню поширенню коронавірусу, а ЦНАПу — на 59,4 тис. грн для придбання комп’ютерної техніки.

За рахунок зменшення поточних видатків на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю вирішили збільшити капітальні видатки для КЗ ЛНВК "Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського" для придбання пральних машин для дошкільного відділення в сумі 16 737 грн.

200 тисяч гривень забрали з виконавчого комітету, ці кошти мали йти на придбання авто.

Зменшили на 1 млн грн видатки комунальників для на відновлення гідрологічного режиму та санітарного стану заплави р. Стир, натомість збільшили на 1,2 млн грн на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення.

Окрім цього, депутати підтримали окремі зміни, відповідно до яких, 128 тисяч гривень виділили на оплату робіт за добровільне вивезення контейнерів зі Старого ринку за рахунок зменшення видатків департаменту ЖКГ. Окрім цього 500 тисяч гривень виділили на лікування інфікованих медиків Луцька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів