"Конфлікт вийшов за межі допустимого", – Гунчик про митницю

Вівторок, 26 квітня 2016, 08:18

Голова Волинської облдержадміністрації назвав дії активістів на Волинській митниці проявом неповаги.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Востаннє, коли перебував у Римачах, зустрічався з працівниками митниці та громадськими активістами. Тоді ж звернувся до керівництва відомства з проханням негайно розблокувати входи до адміністративного приміщення митниці, аби був вільний доступ і для працівників, і для відвідувачів. До речі, саме для сторонніх осіб необхідно було забезпечити процедуру доступу з видачею тимчасових перепусток чи здійснювати запис у журналі реєстрації тощо. Вважаю, що замок і ланцюг – не аргумент", – зазначив Володимир Гунчик.

Також він запевнив, що просив активістів дотримуватися правопорядку й проводити громадські акції, як передбачає закон.

"Також просив не заходити на територію митниці й безпосередньо в службове приміщення, не проводити там акцій, у жодному разі не перешкоджати професійній діяльності працівників митниці" – додав голова ОДА.

Тому події, які відбулися, як голова облдержадміністрації Володимир Гунчик не схвалює.

"Погром, знищення державного майна – прояв неповаги не стільки до конкретної особи, як до держави в цілому. І тут не грає ролі, хто саме очолює митницю, подобається та людина громадськості чи ні", – сказав Гунчик.

Він вважає, що конфлікт вийшов за межі допустимого, тому оцінку ситуації повинні дати правоохоронні структури.

Нагадаємо: протест під Волинською митницею у селі Римачі тривав з 4 квітня. Працівники ЗМІ виявили, що участь в ньому брали і найняті люди. Вони вимагають відставки нині в.о. начальника митниці Олександра Шавлака.

Раніше скандальний виконувач обов'язків керівника Волинської митниці не прийшов на зустріч з колективом та проігнорував приїзд голови ОДА. Голова Волинської ОДА пропонує відкритий конкурс на посаду начальника Волинської митниці.

25 квітня у селі Римачі Любомльського району на митному посту "Волинь-центральний"зібралося понад 400 мітингувальників. Вони перекрили проїжджу частину, ходять на пішохідному переході. Утворився затор із вантажівок протяжністю понад кілометр.

Рух транспорту на автодорозі "М-07" (Київ-Ковель-Державний кордон) відновили о 15:00 годині.

За фактом захоплення адміністративного приміщення Волинської митниці прокуратура розпочала кримінальне провадження.