Поділитись:

Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)

Середа, 13 березня 2024, 12:31
Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)

На митному посту «Устилуг» в киянина, який їхав в Україну, вилучили 378 банок біологічно активних добавок орієнтовною вартістю 280 тисяч гривень.

Про це у середу, 13 березня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Відповідно до статті 378 Митного кодексу та Постанови Кабміну № 434 від 21 травня 2012 року громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу. Щодо обсягів, товар можна ввозити не більше, ніж 1 упаковку виробника на особу або загальною масою, яка не перевищує 2 кг кожного найменування. Під час ввезення громадянами харчових продуктів здійснюється їх декларування», – йдеться у дописі.

Днями киянин, який в'їжджав в Україну через пункт пропуску «Устилуг», для свого авто обрав «зелений коридор», чим заявив, що не переміщує через кордон товарів, які підлягають декларуванню або обмежені до ввезення. Проте у ході митного контролю з багажника його авто вилучили 378 банок біологічно активних добавок орієнтовною вартістю 280 тисяч гривень.

На чоловіка склали протокол про порушення митних правил за ознаками частини 3 статті 471 Митного кодексу. Недекларування громадянами товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження, тягне за собою накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.

Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото)Киянин хотів перевезти через «Устилуг» БАДи на 280 тисяч (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів