Володимир-Волинська птахофабрика "націлилася" на Європу

Понеділок, 04 квітня 2016, 17:09

ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" 1 квітня 2016 року року отримала підтвердження якості своєї продукції.

Компанія спішно пройшла сертифікаційний аудит на відповідність стандарту безпеки харчових продуктів ISO 22000 та отримала відповідний сертифікат, – інформує AgroPortal.

Сертифікація підтвердила, що птахофабрика виконує стандарти безпеки харчової продукції, безперервно стежить за її якістю.

Також сертифікат говорить про те, що підприємство впровадило систему менеджменту харчовою безпекою своєї продукції і управління ризиками, пов'язаними з цими питаннями. При цьому використовуються попереджувальні заходи, а не запізнілий контроль, а безпеку виробництва підтверджується документально.

Зі слів заступника генерального директора підприємства Сергія Висоцького, переваги впровадження системи НАССР свідчать про:

  • дотримання обов'язкових умов контрольних органів;
  • забезпечення системного підходу на всіх етапах виробництва;
  • постійний контроль параметрів безпеки продукту;
  • зниження кількості невідповідної продукції;
  • розподіл відповідальності за забезпечення безпеки продукту;
  • своєчасне проведення попереджувальних заходів;
  • збільшення довіри споживачів;
  • розширення ринків збуту;
  • збільшення конкурентоспроможності;
  • зростання інвестиційної привабливості та кредитоспроможності;
  • конкурентні переваги при тендерах;
  • переваги при укладанні контрактів із зарубіжними партнерами.

Наявність такого документа, на думку Висоцького, дозволить в найближчому майбутньому вийти на ринки Європейського Союзу.

"Успішне проходження аудиту та отримання Сертифікату ISO 22000: 2005 не тільки дає ряд переваг, але і мотивує нас на суворе дотримання встановлених правил і умов, направляє наші зусилля на послідовне і неухильне поліпшення якості нашої продукції. Адже це процес, який повністю змінює довіру у відносинах між нашими партнерами і постачальниками", – прокоментувала генеральний директор птахофабрики Аліна Сич.

Сертифікаційний аудит був проведений німецької експертної компанією TÜV SÜD, акредитованої для проведення робіт з сертифікації систем менеджменту в німецькому Раді з Акредитації.

Як зазначено в ЄДР, "Володимир-Волинська птахофабрика" (ТМ "Курка-Чаботурка") зареєстрована у селі Федорівка на Волині. Розмір внеску до статутного фонду підприємства становить 66 мільйонів 68 тисяч гривень.

Згідно з даними інформаційного сервісу SMIDA, 99 % акцій "Володимир-Волинської птахофабрики" належать харківській компанії з управління активами "Ореола", власниками якої є Коваленко Олексій Вікторович та Рудь Олександра Павлівна.

Для довідки: ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" входить до трійки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6 % ринку. Підприємство має 4 філії: у Києві, Львові, Вінниці та Житомирі. В інфраструктуру птахофабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 виробничих бригадах, є власний забійний цех, комбікормовий завод і сільгосппідприємство.

Продукція представлена ​​в Західному, Північному і Центральному регіонах країни. Крос птиці - ROSS-308. Одноразова посадка більш 4 млн голів курчат-бройлерів. Середній добовий показник виробництва - понад 200 т м'яса птиці в живій вазі.