Поділитись:

ЄС може оштрафувати TikTok, якщо доведе, що платформа несе ризики для дітей, – ЗМІ

Неділя, 11 лютого 2024, 01:34
ЄС може оштрафувати TikTok, якщо доведе, що платформа несе ризики для дітей, – ЗМІ

Компанії ByteDance, яка володіє TikTok, загрожують великі штрафи, оскільки Європейський Союз готує перевірку відповідно до нових правил модерації контенту через побоювання щодо ризиків для неповнолітніх.

Про це повідомляє Bloomberg, – передає Економічна правда. 

Європейська комісія розпочне розслідування щодо TikTok відповідно до нового Закону про цифрові послуги (DSA) в найближчі тижні через побоювання, що зміни, які компанія зробила, щоб відповідати новим правилам, недостатні для захисту неповнолітніх користувачів.

«DSA надає регуляторам безпрецедентні повноваження вживати заходів проти великих технологічних компаній за те, як вони поводяться з контентом на своїх платформах. Компаніям загрожують штрафи в розмірі до 6% від річного обсягу продажів або навіть заборона на діяльність в ЄС, якщо вони неодноразово порушуватимуть правила», – йдеться в повідомленні.

ЄС надіслав кілька запитів на інформацію до TikTok, запитуючи, серед іншого, про те, яких заходів вживає компанія для захисту неповнолітніх, особливо щодо ризиків для психічного та фізичного здоров'я, а також про те, як діти користуються її послугами.

Видання зазначає, що, ймовірно, буде проведено ще більше розслідувань, оскільки протягом останніх кількох місяців ЄС проводить опитування всіх визначених фірм для отримання додаткової інформації.

Подібно до TikTok, ЄС також перевіряє Instagram компанії Meta на предмет того, які зміни вона внесла, щоб відповідати новим правилам, а також щоб оцінити та зменшити ризики, з якими стикаються її неповнолітні користувачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
30 березня 2024
18 березня 2024