Про громадянський рух "Свідомі" тепер знають німці (фото)

Неділя, 05 листопада 2017, 12:22

У рамках проекту "Демократичні фундаментальні цінності молодіжних культур у міжнародному порівнянні", що ініціюється німецькою стороною, днями в бібліотеці СНУ імені Лесі Українки відбулася зустріч студентського активу з делегацією, яка приїхала до Луцька.

До складу делегації, у кількості 29 осіб, увійшли: представники керівництва адміністрації краю, політики, представники релігійної громади, молоді політики та стажери, - повідомляють на сайті Лесиного університету.

Перед початком презентації про студентське самоврядування у виші до присутніх з вітальними словами звернулися заступник радника краю Ліппе Томас Енценсбергер та лектор Німецької служби академічних обмінів DAAD у Волинській області Андре Бьом. Також до організації та проведення зустрічі долучився Олександр Лазука – випускник СНУ імені Лесі Українки та наймолодший депутат Луцької міської ради.

Про свої напрацювання та здобутки розповіли студентський декан факультету психології та соціології Богдана Барнась, магістрантка цього ж факультету, організатор та лідер руху "Свідомі" Христина Назар, голова первинної профспілкової організації студентів університету Вадим Курилюк.

Студенти – це одна з найактивніших ланок сучасного суспільства. Так, магістрантка факультету психології та соціології Христина Назар є одним із лідерів громадянського руху "Свідомі", який заснував депутат Луцькради Андрій Покровський. Саме про діяльність організації "Громадянський рух "СВІДОМІ"" й розповіла гостям Христина. Звичайно одним із пріоритетних напрямів діяльності цієї громадської організації є пошук молодих лідерів. Студентка поділилася результатами знакового для молоді проекту, який реалізовано цієї осені на базі СНУ імені Лесі Українки – "Школа лідерів – 2017".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РУХ ТА СВІДОМА ПОЗИЦІЯ: ЯК СТУДЕНТИ НАВЧАЛИСЯ У "ШКОЛІ ЛІДЕРА"

Вадим Курилюк розповів про засади функціонування профкому студентів, різноманітні культурні заходи, які організовує молодь власними зусиллями – Віденський бал, "Ніч у бібліотеці", "Просто посиденьки" й інше. Навів приклади, як активно відстоює свої права студентство й у відносинах з адміністрацією університету: умови проживання в гуртожитках, навчальне навантаження, хабарництво, плата за навчання та проживання в гуртожитках. Під час виступів від гостей з Німеччини лунало безліч запитань, що стосувалися як джерел фінансування, так і способу життя студентства.

На завершення зустрічі заступник радника краю Ліппе Томас Енценсбергер подарував Христині Назар, Богдані Барнась та Вадимові Курилюку шарфи з емблемою краю Ліппе – червоною квіткою. Студенти ж СНУ імені Лесі Українки кожному членові німецької делегації вручили сувенірну продукцію своїх організацій.