У Луцьку слідчого та експерта-криміналіста затримали на хабарі (фото)

Понеділок, 07 серпня 2017, 21:23

У Волинській області співробітники управління захисту економіки Національної поліції, Служби безпеки та прокуратури затримали на хабарі старшого слідчого поліції та експерта науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Про це Цензор.НЕТ повідомила спікер Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська.

Із її слів, старший слідчий, вступивши в злочинну змову з експертом, вимагали в громадянина п'ять тисяч доларів США за сприяння у виготовленні позитивного висновку експертиз обладнання, вилученого при проведенні слідчих дій у гральному закладі.

Зловмисники обіцяли винести завідомо неправомірні позитивні висновки, якими констатувалася б відсутність факту ведення ігор на обладнанні, і в подальшому закрити відкрите кримінальне провадження.

"Старший слідчий та експерт були затримані "на гарячому" під час одержання 130 тисяч гривень. За місцями роботи і проживання затриманих проводять обшуки", – розповіла Калиновська.

Вона підкреслила, що заходи проводять у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.