На місці "скандального" будівництва, біля Свято-Троїцького собору, буде пам'ятник Героям АТО

Неділя, 07 лютого 2016, 15:51

Владика Михаїл пояснив прихожанам, що будують поблизу кафедрального собору Святої Трійці.

7 лютого, замість традиційної проповіді опісля Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив прихожанам, що ж будується біля храму. Про це повідомляє "Волинська правда".

Нагадаємо, місцеві журналісти писали про те, що біля кафедрального собору Святої Трійці відбувається незаконне будівництво. Окрім того, вони попросили очільника області Володимира Гунчика прокоментувати, чи буде реагування влади на незаконні роботи на пам'ятках національного значення біля собору в центрі Луцька. Своєю чергою, Гунчик звернувся до прокуратури із вимогою втрутитися у ситуацію із незаконним будівництвом.

Сьогодні ж, митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до краян, пояснивши, що відбувається на території собору.

З`ясувалося, що на місці, де нині відбуваються ремонті роботи за деякий час спорудять пам`ятник Героям АТО та зниклих безвісти у неоголошеній війні на Сході. Митрополит відзначив, що фотостенд, споруджений на головному майдані Луцька, прослужить недовго. Тим паче, нині немає мови серед політиків та чиновників щодо його заміни. Відтак, священослужителі УПЦ КП вирішили віддати данину загиблим Героям та гідно вшанувавши їх пам`ять.