Легендарний голкіпер збірної Німеччини Ноєр завершив кар'єру

Четвер, 22 серпня 2024, 09:50

Легендарний голкіпер збірної Німеччини та Баварії Мануель Ноєр оголосив про завершення кар'єри.

Ще недавно повідомлялося, що німець вирішив продовжити кар'єру та зіграти на Чемпіонаті світу 2026, однак все перевернулося з ніг на голову, – пише Конкурент.Футбол.

Після 15 років Ноєр ухвалив неочікуване рішення про свій відхід. Про це він повідомив у своєму Інстаграм акаунті. Ноєр дебютував у національній збірній в 2009 році в товариському матчі проти ОАЕ, де Німеччина перемогла з рахунком 7:2.

Він став першим воротарем збірної Німеччини незадовго до початку Чемпіонату світу 2010.

Загалом легендарний голкіпер провів 124 матчі за національну збірну.

Згодом головний тренер збірної Німеччини Юліан Нагельсманн прокоментував завершення кар'єри Мануелем Ноєром:

«Хоча я розумію рішення Ману та його причини, його відхід є великою втратою — як у спортивному, так і в особистому плані. Ману сформував позицію воротаря, як ніхто інший в історії футболу. Своїми сейвами, стилем, грою та харизмою, він був не просто воротарем національної збірної протягом майже півтора десятиліть. Його здібності були вирішальним фактором у тому, як ми уявляли собі гру у футбол. Мануель був і залишається великим спортсменом і справді хорошою людиною. Я часто прагнув до розмови з ним, і я радий, що зможу й надалі це робити. Нам буде не вистачати Ману в збірній», – цитує тренера Bayern & Germany.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: