«Відьмак» з волинської бригади мріє побачити гру «Шахтаря» в українському Донецьку (фото)

Середа, 14 серпня 2024, 16:20

У волинській 100 ОМБр служить захисник родом із Кадіївки, який із захопленням розповідає про «бойову подругу» – самохідну артилерійську установку 2С22 «Богдана».

Про це йдеться на фейсбук-сторінці 100 ОМБр.

28-річний Микола служить в артилерійській батареї артилерійського дивізіону 100 ОМБр. Микола родом із Кадіївки (колишній Стаханов), яка з 2014 року знаходиться в окупації.

До 2022 року захисник не мав жодного стосунку до армії, проте після повномасштабного вторгнення вирішив одягнути піксель, аби стати на захист Батьківщини та помститися окупантам.

 

Військова кар’єра хлопця розпочалася на посаді навідника, проте вже невдовзі за якісне виконання службових обов’язків, гострий розум та неабияку мотивацію Миколу підвищили до командира гармати. На цій посаді він перебуває і зараз.

 

Із захопленням Микола розповів про свою бойову подругу – самохідну артилерійську установку 2С22 «Богдана», на якій разом із побратимами виконує завдання з очищення української землі від загарбників.

«САУ «Богдана» є легкою у використанні. Водночас ця установка має чимало нюансів, які потрібно враховувати під час експлуатації. Саме тому ми з побратимами чимало часу приділяємо вивченню її тактико-технічних характеристик, аби в подальшому ще ефективніше використовувати можливості «Богдани» задля знищення ворогів», – розповідає військовослужбовець.

Основною розрадою після виконання важких бойових завдань для Миколи є книги. Найбільше він полюбляє фантастику польського письменника Анджея Сапковського, відомого за романами про «Відьмака» – майстра меча й магії, який вбиває монстрів і різноманітні міфічні створіння у фентезійному світі. Тож і вибір позивного не змусив себе довго чекати – побратими охрестили Миколу «Відьмаком».

А ще Микола дуже любить футбол та є палким вболівальником донецького «Шахтаря». Він мріє побачити гру улюбленої команди в українському Донецьку, але, зазначає, «спершу треба здобути Перемогу над загарбниками і вийти на кордони України 1991 року».

Вдома ж з Перемогою на Миколу очікують рідні: батько Володимир Миколайович, мама Наталія Володимирівна, майбутня дружина Маргарита та пес Тошик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: