«На одного з потерпілих тиснуть правоохоронці»,  – фермерка з Волині, яку звинуватили у трудовому рабстві (відео)

Середа, 17 липня 2024, 16:50

Справа, яка ще у далекому 2021 схолихнула чи не всю Україну, тягнеться до сьогодні. Жительку села Вербаїв, що біля Луцька, Ніну Заболотських звинуватили у тому, що вона начебто організувала у себе на господарстві трудове рабство: експлуатувала чоловіків та поселила їх у хліві разом із тваринами. 

Під час одного із судових засідань жінка розповіла доволі пікантні подробиці про чоловіків, котрі у неї працювали. Жінка стверджувала, що над її худобою чоловіки знущались, а один навіть гвалтував тварин.

Як з'ясували журналісти ТРК «Аверс», жінку виправдали за статею 357 (привласнення документів), адже один з потерпілих відмовився від своїх звинувачень. Проте, фермерку все ж визнали винною у торгівлі людьми та присудили їй рік умовно та зобов'язали до виплати 20 000 гривень двом, так званим, потерпілим.

Жінка з вироком не згодна, тож подала апеляцію. На повторному засіданні Ніна звинувачувала поліцію в нечесності експертизи та просила визнати її невинною. Двоє «потерпілих» та їхня захисниця до зали суду так і не з'явились та аргументували це тим, що їм не комфортно перебувати з обвинуваченою в одному приміщенні.

Ніна запевняє чоловікам за роботу платила, а їх пересування не обмежувала:

«Вони брали гроші кожен день. Тому, що це були залежні люди, які курили, які хотіли випити і не хотіли допомагати. От прийшов «на шию сів» і гонила , і що тільки не казала, вони не йшли. Через трохи знову приходили.»

Захисниця фермерки запевняє, що обвинувачення потерпілих базуються лише на їх показах під час досудового засідання. Також, вона припускає, що один з чоловіків може бути під тиском правоохоронців.

Колегія суду, порадившись, вирішила залишити вирок Ніни Заболотських без змін. Її адвокатка запевнила, що вони подавтимуть касацію у Верховний Суд.

Детальніше у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: