Поділитись:

Волинянка, яку звинувачують у рабовласництві, оскаржує вирок суду (відео)

Неділя, 07 квітня 2024, 10:07
Волинянка, яку звинувачують у рабовласництві, оскаржує вирок суду (відео)

Справу про ймовірне рабовласництво у Луцькому міськрайонному суді слухали цілих 2,5 роки. Власницю ферми звинуватили у тому, що вона, буцімто, експлуатувала тяжкою працею двох чоловіків та, мовляв, примушувала спати у хліві. Суд виніс Ніні Заболотських вирок – рік умовно з випробувальним терміном і виплатити по 20 тисяч гривень двом так званим «потерпілим».

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Однак фермерка з цим не погоджується – то ж зі своєю захисницею подалася в апеляцію.

Влітку буде вже три роки як власницю родинної ферми у селі Вербаїв Ніну Заболотських обвинуватили у рабовласництві. Тоді поліцейські повідомляли, мовляв, жінка, нібито, здійснювала трудову експлуатацію чоловіків. Ще й селила їх у хлів разом з тваринами. На судових засіданнях потерпілі були небагатослівні.

На судові засідання приїздили і свідки, які просто не розуміли у чому винна фермерка.

«Вона рятувала людей, розумієте? Бо є категорія людей. Вона, може, спасла життя тієї людини, бо якби воно напилося десь, або його прибило, або десь здохло. Вибачте на слові. Я бачила як вони ходили, як на ГПЗ молоко продавали. Бо я тоже разом з ними продавала», – каже Валентина.

Власниця родинної ферми своєї вини категорично не визнавала.

«Не знаю за що мене винною зробили. За те, що мене оббрехали і їм треба була справа. То все подав поліцейський, наш участковий. Це зроблено для того, щоб знищити моє господарство. Але я худобу люблю і надіюсь, що дасть Господь мені сили і я надалі буду тримати худобу»

Цікаво, що жінку виправдали за статтею про привласнення документів, бо третій потерпілий від звинувачень відмовився. Але за торгівлю людьми вирок суду першої інстанції – рік умовно з випробувальним терміном та 20 тисяч гривень компенсації кожному потерпілому.

Ніна Заболотських із цим не погоджується та разом із потерпілим подала апеляцію.

«Бо я невинна, моєї вини не було доведено у першій інстанції. За що мене осудили я навіть і не знаю, будемо доводити в апеляції, що це все брехня. Надіюсь, тут судді повинні розібратися із тією справою», – каже Ніна.

Але до Волинського апеляційного суду не з'явились ні потерпілі, ні представники, хоч їх поінформували про дату та час належним чином. Тому розгляд справи перенесли на липень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024