Поділитись:

На Волині колишнього вчителя, який не хотів воювати, посадили на три роки

Субота, 06 квітня 2024, 12:39
На Волині колишнього вчителя, який не хотів воювати, посадили на три роки

На Волині суд відправив ковельчанина, який за три дні до вручення повістки звільнився з посади вчителя Липинського ліцею, на три роки за ґрати за ухилення від мобілізації. 

Про це інформує «Суспільне» з посиланням на вирок Ківерцівського районного суду.

Чоловік перебував на обліку як військовозобов'язаний. 12 жовтня 2023 року рішенням військово-лікарської комісії його визнали придатним до проходження військової служби.

До 6 листопада 2023 року чоловік працював вчителем Липинського ліцею Підгайцівської сільської ради. З роботи чоловік звільнився за власним бажанням.

9 листопада волинянину видали під особистий підпис персональну повістку про призов на військову службу, де було зазначено, що 10 листопада він має з'явитися в пункт збору. Цього дня в пункт збору волинянин не з'явився.

Будь-яких документів, які б надавали йому право на відстрочку від мобілізації, волинянин не подав. Під час судового засідання свою вину чоловік не визнав та сказав, що не бажає проходити військову службу.

У суді просив визнати його невинуватим, однак суддя вирішив позбавити чоловіка волі за ухилення від служби в ЗСУ на три роки.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів