Поділитись:

«Луцьк – найкомфортніший серед інших міст, але це не заслуга чинної влади», – депутат

П'ятниця, 14 червня 2024, 14:33
«Луцьк – найкомфортніший серед інших міст, але це не заслуга чинної влади», – депутат

Луцьк має найвищий показник комфортності серед інших міст України. 

Про це свідчать результати соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI), згідно з якими Луцьк, маючи показник комфортності 3,6, обігнав усі інші міста країни.

«Луцьк – найкомфортніший серед інших міст, але це не заслуга чинної влади», – депутат
 

Як розповів у програмі «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» кандидат наук з державного управління, депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход, показник комфортності визначають за індексом якості обслуговування та послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мера Луцька «підгорає» через викриття ймовірної схеми на харчуванні школярів

«Індекс якості послуг включає оцінку мешканців по 19 різних компонентах, 19 різних послуг. Індекс – це середньоарифметичне цих послуг. Деякі з них: збір сміття, робота комунальних закладів, в тому числі закладів охорони здоров’я, робота транспортної інфраструктури, робота навчальних закладів, водопостачання, газопостачання, електропостачання, робота ЦНАПів, бомбосховищ… », – наголосив експерт.

«Луцьк – найкомфортніший серед інших міст, але це не заслуга чинної влади», – депутат

Проте, зі слів Михайла Находа, занадто пишатися цим не варто.

«Сильно пишатися цим показником не варто, це приємно… Але я не ставив би це в заслугу діючій владі, тому що по ряду показників Луцьк вийшов в лідери ще в 2012 році, 15-му, 18-му… От наприклад, Луцьк є одиим із лідерів по роботі ЦНАПів. Але ЦНАП почав функціонувати, якщо я не помиляюся, підвалини були закладені ще за мерства Богдана Шиби. Активно розвивався ЦНАП за Микола Романюка, ну і зараз він на належному рівні», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після бунту лікарів луцька влада продовжує покривати директорку стоматполіклініки Яковчук

Крім того, Михайло Наход розповів і про те, що за рік кількість лучан, які позитивно оцінювали стан справ у Луцьку, суттєво зменшилась.

«За показником 2024 року, 58% лучан позитивно оцінюють стан справ у місті, але хочу наголосити, що у минулому році цей показник був 78 %. Є падіння на 20%.

І це пов’язане не лише з тим, що настрої по відношенню до закінчення війни мешканців змінилися, тут також вплинуло те, як місцева влада працювала впродовж минулого року. Мої особисті оцінки як політолога та депутата місцевої ради не є оптимістичними щодо керівництва міста. Ми побачили ряд корупційних чи близьких до того скандалів, які серйозно вплинули на думку мешканців.

Хочу зауважити, що це падіння у Луцьку на 20 % є найбільшим в Україні», – додав депутат міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів