Поділитись:

Колишній меддиректор Луцької стоматполіклініки розповів про догани, тиск та переслідування

Середа, 03 квітня 2024, 19:05
Колишній меддиректор Луцької стоматполіклініки розповів про догани, тиск та переслідування

Колишній медичний директор КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Сергій Мойсік розповів про конфлікт між трудовим колективом і директоркою Любов'ю Яковчук. За його словами, після останніх зборів трудового колективу, на яких частина працівників висловила недовіру директорці, деякий персонал потрапив у «чорний список» й на них всіляко тиснуть.

Про це ексмеддиректор зазначив в інтерв'ю журналістам «Insider Media».

Нагадаємо, що нещодавно трудовий колектив стоматполіклініки підняв такий собі бунт проти очільниці закладу Любові Яковчук. На зборах працівників порушили усі нагальні питання, що стосуються роботи закладу. Зокрема, про об'єднання зуботехнічної лабораторії, приєднання до медзакладу дитячої стоматології, неефективними, на думку лікарів, кадровими рішеннями та незрозумілими тратами грошей з бюджету підприємства. Нарікали вони й на відсутність повного забезпечення матеріалами для роботи, і на цькування з боку незрозумілих людей у закладі, яких на незрозумілих умовах працевлаштувала Яковчук.

Опісля цих подій, за словами Сергія Мойсіка, на лікарів, які якось негативно висловлювалися у бік Любові Яковчук під час зборів, посипались догани та почався тиск.

«Ті, хто активно виступали на зборах, потрапили у так званий чорний список. Цим людям не підписуються відпустки за власний рахунок. Хоча, здавалося, коли людина бере відпустку за власний рахунок, це для поліклініки плюс. Тому що поліклініка їй не виплачує ніяких відпускних і плюс людина має виконати запланований обсяг робіт. Але, не підписуючи ці заяви, я розцінюю це як момент впливу. Вона бере список людей, які були на зборах, хто голосував за оголошення їй недовіри і типу: «ну, як ви зі мною, так і я з вами», – це її цитата», – розповів Сергій Мойсік.

Сергій МойсікСергій Мойсік

Він додав, що маючи особисту неприязнь до когось із лікарів, Любов Яковчук давала йому вказівки, щоб за цими лікарями був суворіший нагляд. Цього, зі слів Мойсіка, було достатньо, аби директорка могла розвинути тему догани й врешті звільнити працівника. Як каже колишній медичний директор, чинна керівниця за день виписала близько п'яти доган. Раніше догана взагалі була рідкісним явищем, мовляв, її давали лише в крайніх випадках і за дуже серйозні проступки.

«Зараз догани використовуються як момент впливу. Зрозуміло, що ніхто не хоче втратити робоче місце, тим більше у такий час. Це доволі жорсткий метод «виховання». Догани зараз даються по доволі незначних проступках», – каже стоматолог.

Порушив під час розмови він і тему звільнень. Зокрема, зазначив, що якщо лікар, який потрапив у немилість, хоче звільнитися, то директорка зробить усе, аби звільнення відбулось через догани із занесенням у трудову книжку.

Згадав Сергій Мойсік і за керівника профкому Віктора Єнжиєвського, який після розмови з директоркою опинився на лікарняному ліжку з підозрою на інфаркт. Він розповів, що на 22 березня вони планували провести повторні збори трудового колективу з метою ще раз оголосити недовіру директорці.

«Після того, як ми викинули це оголошення у чат нашої стоматполіклініки відбулася розмова між Віктором Болеславовичем Єнжиєвським і Любов'ю Анатоліївною. Після чого Віктора Болеславовича госпіталізували з підозрою на інфаркт. А мене через буквально 2,5 години звільнили. Відповідно забрали ключових осіб тих зборів: голову профкому та медичного директора, тому збори не відбулися», – повідомив Мойсік.

Сергій Мойсік також розповів про те, як з приходом чинної директорки Любові Яковчук погіршилась робота у закладі. Детальніше – в інтерв'ю.

Нагадаємо: мер Луцька Ігор Поліщук вкотре відмовився реагувати на ситуацію довкола міської стоматполіклініки. Він не захотів сприяти розв'язанню проблеми у колективі та допомогти лікарям. Проте невпинно продовжував відстоювати інтереси директорки Любові Яковчук, яка отримала крісло очільниці медзакладу, ймовірно, саме за сприяння Поліщука. Хоч вона це й всіляко відкидає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
18:35
24 квітня 2024
18:35
19 квітня 2024
15:56
29 березня 2024
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
12:44
21 березня 2024
17:46