Поділитись:

Директорка Луцької стоматполіклініки Яковчук звільнила лікаря, який повернуся з фронту

Вівторок, 20 лютого 2024, 15:00
Директорка Луцької стоматполіклініки Яковчук звільнила лікаря, який повернуся з фронту

Директорка Луцької міської стоматполіклініки Любов Яковчук звільнила за статтею лікаря, який нещодавно повернувся з фронту на роботу.

Про це вона розповіла під час засідання комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства, освіти, науки, культури, мови.

Обранці громади запросили її, щоб заслухати звіт про роботу у 2023 році. Так, депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася в Любові Яковчук, яка доля мобілізованих працівників медзакладу.

«У вас є медики, які пішли в ЗСУ по мобілізації. І є ті, які повернулися. Яка їхня доля, як з ними?» – запитала Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

На що директорка, не повівши оком, відповіла – одного з лікарів звільнили за статтею.

«Повернувся в нас один. Був на фронті декілька місяців, чотири місяці. Здається, Ліштван Микола Сергійович. Повернувся, пропрацював буквально пів року і звільнили по статті», – каже Любов Яковчук.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Тоді ж депутатка поцікавилася, чому так вчинили з мобілізованим лікарем і чому його звільнили саме по статті. Директорка стоматполіклініки відповіла, що було декілька причин для звільнення.

Любов Яковчук нарікає, що цей лікар консультував пацієнтів, а потім направляв їх у свій приватний кабінет. Тим самим, як каже чинна очільниця, наживався на роботі закладу.

«Ну, оце приходить пацієнт в наш заклад. Вживили три імпланти. Проконсультували у нас, лікар забирає пацієнта у свій приватний кабінет, вживлює три імпланти, заробляє кошти. Пацієнтка пише скаргу і приходить до нас. Виходить, що лікар і на нашій матеріальній базі заробляв і використовував наш заклад для заробітку. То про що можна говорити з таким працівником?» – каже Яковчук.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Проте як саме лікар заробляв на матеріально-технічній базі закладу, директорка достеменно не пояснила. Крім того, виявилось, що під час роботи у Луцькій міській стоматполіклініці вона сама була власницею приватної стоматології. На це звернула увагу Алла Надточій:

«Ви ж кажете, що він в приватному закладі встановлював. То про яке використання матеріально-технічної бази можна говорити? Як він міг на вашому обладнанні заробити? У попередній декларації ви самі вказували, що мали з приватного стоматологічного кабінету доходи. Як у вас зараз з цим ситуація? У 2023 році ви ще були ФОП», – цікавилась Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Зауважимо, що на посаду медичного директора Любов Яковчук прийшла ще в травні 2022 року, а крісло директорки посіла у 2023 році. Як розповіла сама ж Яковчук, ФОП вона закрила лише у 2023 році. Виходить, що увесь цей час вона, як і деякі лікарі поліклініки, вела приватний бізнес. Хоч і досі не втомлюється нарікати на інших стоматологів, які мають свої приватні кабінети. «Ви маєте претензії до інших лікарів, хоча самі так само ж і працювали», – резюмувала Алла Надточій.

Голова комісії Оксана Лєщинська додала, що догану в будь-якому випадку можна оскаржити у судді. Крім того, вона поділилася й власним досвідом у цій справі.

«Якщо догану дали неправильно, її можна оскаржити в суді. Наприклад, якщо я даю догану, то сто раз передзвоню до юриста і запитаю, якою буде доля цієї догани, якщо її оскаржать у суді. Щоб я не образила працівника, але щоб таким чином працівник знав, що те і те – наказується», – розповіла Лєщинська.

Оксана ЛєщинськаОксана Лєщинська

Нагадаємо: директорка Луцької міської стоматологічної поліклініки Любов Яковчук в інтерв'ю одному з волинських видань відкрила лікарську таємницю пацієнтки закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
19 квітня 2024
15:56
03 квітня 2024
19:05
29 березня 2024
27 березня 2024
19:30
22 березня 2024
12:44
21 березня 2024
17:46