Поділитись:

У мера Луцька «підгорає» через викриття ймовірної схеми на харчуванні школярів

Вівторок, 04 червня 2024, 11:43
У мера Луцька «підгорає» через викриття ймовірної схеми на харчуванні школярів

У Луцького міського голови Ігоря Поліщука не на жарт «підгорає» від інформації про ціни на Луцькому комбінаті шкільного і студентського харчування, за якими той харчує дітей. Тому у палицюківсько-товстенюківських медіа пішов наратив, що Андрій Лучик – депутат-брехун.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ»» Андрій Лучик.

«По-суті, для думаючих людей це виправдання Поліщука має звучати так: «Ми не крадемо 200% на харчах, а лише скромні 20%». Всі, хто мене знає, можуть підтвердити, що слів на вітер не кидаю. І якщо видаю якусь інформацію, значить маю на це відповідні підстави, – пише депутат.

Нагадаємо: нещодавно Андрій Лучик інформував, що комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» годує дітей в школах за доволі не ринковими цінами. Зокрема, свинину та курятину – за 520 грн/кілограм, молоко по 160 гривень/літр, а яйця – по 14 гривень.

У своєму дописі обранець додає: перші оприлюднені ним цифри – це ціни на продукти, закладені в калькуляцію з надання послуги щодо харчування дітей в школі. Тобто ціни на продукти, за якими діти харчуються.

«Ціни, які надає мерчик Луцька Поліщук, – це закупівельні ціни комбінату. Які все одно є завищеними. Після цього в ці закупівельні ціни Комбінат дає накрутку на зарплату, податки, комуналки й виходять ціни, про які я писав спочатку (м`ясо по 520, картопля по 60 і т.д.). Цього ніхто так і не спростував і не спростує, бо це правда», – зазначив Лучик.

Депутат також розповів, як, ймовірно, виглядає схема розкрадання на комбінат. Зі слів Лучика:

  1. Комбінат не закуповує продукти через Прозоро, а отже може легше домовлятися з постачальниками про корупційну складову;
  2. Вхідна корупційна маржа (+10-20%) на харчових продуктах;
  3. Супровідні витрати комбінату для мінімізації прибутку (товари та послуги в «потрібних» підприємців);
  4. Всі ці корупційні витрати + завищені закупівельні ціни зашиваються в ціну послуги з харчування дітей, за яку платить міський бюджет і батьки школярів з власних кишень.

Нагадаємо, що КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування» нещодавно ще йзвільнили від відшкодування департаменту освіти міської ради вартості теплопостачання орендованих приміщень шкільних їдалень. Також у Луцьку пропонували створити контрольну комісію, яка б вивчила діяльність КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування», яке годує дітей у школах міста за суттєво завищеними цінами. Проте міський голова Поліщук вважає, що там усе добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів