Поділитись:

Чому мер Луцька Поліщук «протягнув» виділення квартири соратнику Пустовіту

Середа, 15 травня 2024, 18:30
Чому мер Луцька Поліщук «протягнув» виділення квартири соратнику Пустовіту

Луцький міський голова Ігор Поліщук з третього разу таки «протягнув» рішення про надання заступнику голови Волиньради Григорію Пустовіту квартири, яка мала б піти військовим. Про це стало відомо з результатів голосування по цьому рішенню, які опублікували на сайті міськради.

Й усе це, аби нарешті «подякувати» вірному соратнику за віддану службу. А дякувати й справді було за що...

Нагадаємо, що історія з виділенням квартири Пустовіту та його родині тягнеться ще з липня 2023 року. Тоді серед претендентів на житло опинився й пан Григорій. Лучан це доволі обурило, тому через суспільний резонанс рішення «завалили». Вдруге його намагались «пропихнути» у листопаді 2023 року й винесли це питання додатково у порядок денний. Проте навіть тоді члени виконкому його не підтримали.

Зауважимо, що і першого разу у липні, коли за питання голосували тричі, і третього разу у листопаді мер Поліщук особисто рішення підтримував. Адже про це свідчать результати голосування:

Результати голосування за надання житла Григорію Пустовіту від 15 травня 2024 рокуРезультати голосування за надання житла Григорію Пустовіту від 15 травня 2024 року
 

І от на засіданні виконкому сьогодні, 15 травня, 13 із 15 присутніх натиснули кнопку «ЗА», серед них був і керманич міста Ігор Поліщук. Але перед голосуванням, звичайно, була «ремарка». Мовляв, то не ми так захотіли – то суд постановив. А за невиконання рішення суду буде штраф. Хоч у стінах міської ради, як інформували депутати, є питання на виконання рішення суду, які не голосують роками.

Таким чином Григорію Пустовіту, його дружині та синові виділили двокімнатну квартиру на вулиці Зоряній (колишня Арцеулова). Загальна площа приміщення – 64,7 м кв., а житлова – 31,4 м кв.

Ігор Поліщук та Григорій ПустовітІгор Поліщук та Григорій Пустовіт
 

Депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбуці повідомила: так мер Луцька підтримує свого соратника Пустовіта, який у 2017 році погодився на роль «весільного генерала», щоб вивести Поліщука з-під кримінальної відповідальності за переворот у міській раді.

«Коли рішення про виділення квартири двічі провалилося на виконкомі минулого року через публічний розголос, то у справу включили суд. Мовляв, через неприйняття рішення про виділення квартири Пустовіту на міську раду подали до суду і тепер зобов’язали виконком проголосувати позитивно. Тільки от чомусь міська рада апеляцію і не думала подавати… Бо ж її, бачте, не задовольнили б…, бо відсутня судова практика по таких справах. То, може б, Луцька міська рада мала б першою розпочати таку практику?» – пише Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Вона додала, що у час, коли тисячі військовослужбовців вимагають покращення житлових умов, квартиру виділяють чинному політику.

«То як мають реагувати справжні військові? До кого вони мають апелювати за справедливістю? А те, що Пустовіт вже 20 років як в політиці (це вже перевершує його досвід військової служби), то це нікого не хвилює?! До того ж він вже має житло, тільки, вочевидь, не має совісті!» – резюмує депутатка.

Зауважимо, що у 2016 році Григорій Пустовіт купив квартиру у багатоповерхівці на вулиці Зоряній (колишня Арцеулова) у Луцьку за 1,3 мільйона гривень. Тоді він пояснював журналістам, що купив житло для дочки, а сам там «часом живе».

***

Отож Пустовіт таки отримав своєрідну розплату за вірну службу чинному керманичу Луцька Поліщуку. Як бачимо, букетами справа не обмежилась й дякували цілою двокімнатною квартирою. А дякувати було за що, бо ж Поліщука вивели з-під кримінальної відповідальності за переворот у міській раді. Погодьтеся, просто квітами чи словами подяки тут таки не обійдешся. Але хто подякує військовим, які боронять країну, і які теж чекають на обіцяне житло – питання риторичне. 

Довідково:
Григорій Пустовіт з 2020 року є депутатом Волинської обласної ради 8-го скликання та займав крісло заступника очільника голови Волиньради.
До цього він був депутатом Луцької міської ради 6-го та 7-го скликань. З липня 2017 року по листопад 2020 рік обіймав посаду секретаря Луцькради.
З 1981 року по 2004 рік проходив службу в Збройних силах на посадах командира взводу, командира роти, помічника командира військової частини по службі військ, заступника командира авіаційної бази з виховної роботи, з 2004 року – офіцер запасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів