Поділитись:

Заступнику голови Волиньради не виділили квартиру в Луцьку як військовому: забракло голосів (відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 19 липня 2023, 11:00
Заступнику голови Волиньради не виділили квартиру в Луцьку як військовому: забракло голосів (відео)

Заступнику голови Волинської обласної ради Григорію Пустовіту та його родині не виділили двокімнатну квартиру у Луцьку, адже рішення не набрало необхідної кількості голосів, не вистачило одного голосу. Його підтримали тільки 9 з 14 присутніх. Голосували за цей проєкт тричі, проте жодного разу голосів не зібрали. 

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцькради у середу, 19 липня.

Нагадаємо, що у списку на виділення житла для військовослужбовців опинився й заступник очільника Волинської обласної ради пан Пустовіт. Йому, дружині та синові хотіли виділити двокімнатну квартиру на вулиці Арцеулова. Загальна площа приміщення – 64,7 м2, а житлова – 31,4 м2.

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська заявила, що до цього рішення є багато питань, зокрема й до Міністерства оборони та самого механізму виділення квартир. До того ж, вона звернула увагу на те, що служба у 1995 році та 2023 році відрізняється й краще думати про те, як забезпечити житлом військових, які воюють зараз.

«Тут виникає ряд питань – з одного боку не порушуються жодні закони, є черга, люди стоять, але з іншого – питання етичності. За останні 10 років, коли ми перебуваємо в стані війни, потрібно було переглядати кандидатури на квартири. Є й питання до Міноборони, є питання до людини, яка може купити квартиру доньці, яка декларує пів мільйона доходів. Це звісно питання совісті. Виникає на сьогодні багато питань – порівняймо службу в 1995 році та у 2023 році. Краще думати про те, як забезпечити житлом військових, які зараз воюють на фронті», – каже Алла Доманська.

Вона закликала членів виконкому прийняти правильне рішення та не виділяти йому квартиру, що вони й зробили.

Луцький міський голова Ігор Поліщук у коментарях на сторінці волонтерки Ольги Валянік написав, що квартира, яку мав би отримати Пустовіт, є на балансі Міноборони.

«Квартира вже надану Григорію Пустовіту рішенням Комісії з контролю за забезпеченням військовослужбовців ЗСУ. Ця квартира куплена за кошти Міноборони, є власністю Міноборони і розподіляється згідно внутрішньої черги Міноборони, що й затверджена рішенням комісії. Ні міська рада, ні виконком не має до цієї квартири жодного відношення. Розгляд цього питання на виконкомі є рудиментом Житлового кодексу УРСР, який досі діє в Україні», – зазначив він.

Нагадаємо: зараз заступник очільника обласної ради зареєстрований в гуртожитку на вулиці Привокзальній. Крім того, у 2016 році Григорій Пустовіт купив квартиру у багатоповерхівці на вулиці Арцеулова у Луцьку за 1,3 мільйона гривень. Тоді він пояснював журналістам, що купив житло для дочки, а сам там «часом живе».

Довідково:
Григорій Пустовіт – з 2020 року є депутатом Волинської обласної ради 8-го скликання та займав крісло заступника очільника голови Волиньради.
До цього він був депутатом Луцької міської ради 6-го та 7-го скликань. З липня 2017 року по листопад 2020 рік обіймав посаду секретаря Луцькради.
З 1981 року по 2004 рік проходив службу в Збройних силах на посадах командира взводу, командира роти, помічника командира військової частини по службі військ, заступника командира авіаційної бази з виховної роботи, з 2004 року – офіцер запасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024