Поділитись:

На Волині виготовляють лікувальну мазь для захисників за бабусиним рецептом

Субота, 20 квітня 2024, 13:02
На Волині виготовляють лікувальну мазь для захисників за бабусиним рецептом

У Маневичах пенсіонери виготовляють мазь для військових ЗСУ, яка допомагає при опіках, висипах, гоїть рани.  

Про це пише «Вісник+К».

У Маневичах діє Університет третього віку, де навчаються ті, кому за 60. Тут вже немолоді люди спілкуються і роблять багато корисних справ: з початку війни плели сітки й передавали на фронт, а якось пенсіонерка-студентка Лідія Матвійчук згадала, що колись її бабуся варила просту, але дуже помічну мазь.

Тож всі дружно взялися до роботи. Кинули клич – і добрі односельці стали приносити необхідні інгредієнти. Хто яйця, хто олію. Подруга керівниці Світлани Мельник передала з Італії каністру оливкової олії, з місцевих храмів недопалки свічок привозили, а пасічники віск доставляли.

Все зібране сортували і розносили пенсіонеркам, які займалися приготуванням мазі.

«Перехрестилася, помолилася і взялася до роботи, – пригадує Лідія Павлівна, яка вдома варила першу партію. – Чоловік сокирою рубав віск, я в каструлі топила. Добре, що Павлівна передала різні маленькі баночки, то туди позакривали мазь і передали волонтерам. Знаєте, ми багато зробили, намучилися трохи. Якось сиджу я вдома, і закралася мені підступна думка: «А чи треба кому та мазь?» І буквально за хвилину дзвонить священник з Оконська, який їздить на передову, і каже: «Наші воїни передають велике дякую за таку хорошу мазь. Просять ще!» О, це були найкращі слова і найбільший стимул. З подвійним бажанням взялися далі її робити. Знаєте, ми хоч і пенсіонери, але не нарікаємо на вік чи якісь болячки. Як наберемося азарту, то на багато що спроможні! Ніколи не стоїмо осторонь, а як можемо, так і допомагаємо нашим воїнам, бо хочемо, щоб швидше вже закінчилася ця проклята війна», – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
25 березня 2024
13 березня 2024
24 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19:00
31 січня 2024
29 січня 2024
01 січня 2024
30 грудня 2023
13:55