Поділитись:

Луцькі школярі переробляють електронні сигарети на павербанки (фото, відео)

Понеділок, 29 січня 2024, 16:24
Луцькі школярі переробляють електронні сигарети на павербанки (фото, відео)

У Луцьку семикласник Даніель Сомов разом з однокласником Андрієм Фолішевичем почали переробляти використані електронні сигарети на зарядні пристрої, які хочуть передати військовим.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Автор ідеї – 13-річний Даніель – розповів: разом з батьками та керівником гуртка радіоелектроніки вже зібрали понад 150 використаних гаджетів.

Ідею переробляти пристрої для куріння на павербанки підгледіли в інтернеті і почали експериментувати. Зараз хлопці тестують саморобні прилади і займаються очищенням акумуляторів, а коли створять декілька десятків, хочуть передати волонтерам, щоб завезли на фронт.

«Я взнав, що на фронтах немає світла, немає чим підзарядити телефон, то треба допомагати хоч чимось», – каже 12-річний Андрій.

Даніель Сомов і Андрій ФолішевичДаніель Сомов і Андрій Фолішевич

Школярі планують оголосити збір на корпуси старих павербанків, бо поки що доводиться їх купувати. Тому справу підтримують батьки Тетяна і Микола Сомови.

«Старший син попробував раз зробити павербанк, вийшло, але це треба труд, сидіти, спаювати, відрізати, з’єднувати ці проводки. Але, думаю, нашим воїнам там на передовій, хто може, тим і помагають. Тому, сподіваюсь, і нам допоможуть з цими запчастинами», – говорить мама Даніеля.

Тетяна Сомова з молодшим синомТетяна Сомова з молодшим сином

Батьки кажуть: у сім’ї ніхто не палить, тому використані електронні прилади для куріння збирають у різних місцях. А паяти хлопці вчаться з татом та на гуртку радіоелектронного конструювання.

«Такий павербанк може без проблем зарядити двічі гаджет. У ньому вмонтований Micro-USB-порт і заряджається стандартно, як павербанк, і, відповідно, можна заряджати будь-який телефон чи інший пристрій», – каже Микола Соловенюк.

Керівник гуртка радіоелектронного конструювання Микола СоловенюкКерівник гуртка радіоелектронного конструювання Микола Соловенюк

Керівник гуртка додав, що для створення павербанків можна також використовувати акумулятори зі старих ноутбуків, електроавтомобілів та інших пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
20 квітня 2024
11 квітня 2024
03 квітня 2024
25 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
27 лютого 2024
24 лютого 2024
22 лютого 2024