Поділитись:

На Волині волонтери шиють плащі-невидимки для військових (відео)

Вівторок, 09 квітня 2024, 11:44
На Волині волонтери шиють плащі-невидимки для військових (відео)

Вправними рухами та з неабиякою майстерністю швачки у Дубівській громаді виконують свою роботу, враховуючи кожну деталь.  Вони стараються з усіх сил, бо ж займаються не будь-чим, а серйозною і дуже важливою справою – шиють одяг для захисників України. Місцева волонтерка Наталія Тхоржевська каже, підтримують захисників ледве не від початку повномасштабної війни.

Про це йдеться сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

«Ми шиємо військовий одяг, військову амуніцію… Сьогодні покажу, ми розробили новий вид – антитепловізорний плащ, такого ще немає. Це нам хлопці із Запорізького напрямку по телефону детальну інструкцію робили, як його робити», – розповіла співзасновниця та координаторка волонтерського центру громадської організації «Діємо вже» Наталія Тхоржевська.

Такий плащ-пончо – справжнє диво і дуже цінна річ на полі бою, адже він захищає від ворожих очей. За таким плащем можна сховатись і від дрона, і від тепловізора й навіть від снайпера.

Жінка ділиться, волонтери постійно стараються вдосконалювати свої розробки, аби все відповідало запитам наших бійців. Каже, роботи чимало, бо ж беруться за все, що потребують хлопці на передовій.

«А загалом маскувальні сітки теж плетемо упродовж двох років. Їх уже дуже багато, а запитів сьогодні теж неймовірно багато. Дівчата сплітають таку маскувальну сітку буквально за два дні. Ну в нас дуже багато партнерів є закордоном. Ми отримуємо гуманітарні вантажі з-за кордону, формуємо і передаємо відповідно до потреб. Також ми здійснюємо документальний супровід автівок для ЗСУ з-за кордону. Це теж наша громадська організація займається», – каже волонтерка.

Більше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів