Поділитись:

Чому луцький мер називав виділення грошей на ЗСУ «популізмом»

Субота, 30 грудня 2023, 13:55
Чому луцький мер називав виділення грошей на ЗСУ «популізмом»

Міський голова Луцька Ігор Поліщук, який зовсім недавно назвав пропозицію спрямовувати більше коштів бюджету на ЗСУ «популізмом» і «примітивною маніпуляцією», активно постить у мережі фото із закупленими за кошти платників податків військової допомоги для захисників.  

Причиною раптової зміни світогляду луцького мера, зі слів депутата Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика, стали зміни до Бюджетного кодексу, ухвалені в листопаді цього року, якими місцевому самоврядуванню заборонили витрачати вільні залишки коштів на капітальні ремонти та інші неактуальні під час війни сфери.

У серпні 2023 року під час сесії Луцької міської ради депутата Андрій Лучик запропонував виділити мінімум 50 % коштів з перерозподілу вільних залишків на потреби ЗСУ. У відповідь міський голова Ігор Поліщук сказав, що виділяти гроші на армію – це «примітивний популізм».

«Популізм, маніпуляція максимально примітивна. Ми ж на попередній сесії виділили 102 млн грн на підтримку ЗСУ. І зараз ці кошти використовуються. Тому на сьогодні немає необхідності довиділяти. Коли ми вичерпаємо суму коштів 102 млн грн, тоді ми будемо довиділяти», – заявив Ігор Поліщук.

Відтоді минуло лише кілька місяців. Проте риторика міського голови Ігоря Поліщука кардинально змінилася. І тепер він активно постить у соцмережах світлини, на яких демонструє всіляку підтримку і допомогу Збройним силам. Не забуваємо: за кошти платників податків.

Чому луцький мер називав виділення грошей на ЗСУ «популізмом»

«Між словами про "максимально примітивний популізм" і фоткою мера на фоні закуплених за кошти платників податків ніштяків для військових минуло всього... одні зміни в Бюджетний кодекс. Через ці зміни місцевому самоврядуванню заборонили витрачати вільні залишки коштів на капітальні ремонти», – пояснює Андрій Лучик.

У прикінцевих положеннях зміненого Бюджетного кодексу України представлений перелік сфер, на які у період дії воєнного стану спрямовуються вільні залишки коштів місцевих бюджетів. І капітальних ремонтів проспектів та бульварів у ньому немає.

Чому луцький мер називав виділення грошей на ЗСУ «популізмом»

Нагадаємо: на 2024 рік Луцькрада заклала в бюджет понад 306 мільйонів гривень на ЗСУ, хоча міський голова Ігор Поліщук обіцяв мінімум 500 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
09:59
24 квітня 2024
18:35
10:45
22 квітня 2024
20:15
20 квітня 2024
19 квітня 2024
15:56
18 квітня 2024
20:30
17 квітня 2024
08:30